Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Krämig Panzanellasallad med chilispread

Recept skrivet av
Violife Professional
Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Bröd- och salladsbas
  • 500 g surdegsbröd, bruten i bitar
  • 75 g olivolja
  • 500 g körsbärstomater
  • 400 g skivad purjolök
  • 25 g skivade vitlöksklyftor 
  • 50 g olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 20 g bladpersilja, hela blad
 
Krämig tomat & pepparrotsdressing
  • 2 dl färdig pastasås med chili (Arrabiata)
  • 1 dl Flora Plant Visp 31%
  • 120 g körsbärstomater
  • 10 g krossade vitlöksklyftor
  • 60 g pressad citronsaft (1 citron)
  • 30 g vitvinsvinäger
  • 3 msk ljus sirap
  • 50 g olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 100 g riven färsk pepparrot
 
Chilispread
  • 400 g Flora Plant Visp 31%
  • 1 dl Srirachasås
  • 60 g äppelcidervinäger
  • 30 g ljus sirap
  • salt
 

Artiklar från receptet

Flora Professional Plant Visp 31% 1L
405167, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Mjölk
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Bas

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Blanda bröd med olivolja, salt och peppar. Ugnstorka ca 30 minuter.
  3. Blanda tomat, purjolök och vitlök med olja, salt och peppar i en ugnsfast form.
  4. Ugnsbaka i 200°C i ca 15 minuter. Låt svalna.

Dressing

  1. Mixa ihop tomatsås, Flora Plant Visp 31%, körsbärstomater och vitlök.
  2. Tillsätt citronsaft, vinäger, sirap och olivolja, smaka av med salt och peppar, vänd i pepparrot.
  3. Blanda 2/3 av dressingen med det rostade brödet och låt dra i 5 minuter.
  4. Blanda i resten av dressingen samt persiljeblad och smaka av.

Chilispread

  1. Vispa ihop alla ingredienser till ett hårt skum, toppa på salladen vid servering.
 

Artiklar från receptet

Flora Professional Plant Visp 31% 1L
405167, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Mjölk
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se även

Recept

Blomkål Pastor Taco

Använd ugnen eller tänd grillen! Alla matgäster, oavsett kosthållning, kommer att vilja ta mer av den här smakrika blomkålen som marinerats i mexikanska kryddor.
Recept

Flatbread toppad med krispig svartkål, syltad morot och rostade persikor

Söta grillade persikor och picklade morötter utgör en fantastisk smakkombination på ett krispigt flatbread tillsammans med sältan från Violife Greek White.
Recept

Corn Ribs med röd paprikadipp, avokadodipp och limekräm

Finns det något bättre än ett snack som alla kan dela på? Det är lätt att förstå varför majsribs är populära just nu. De tre dippsåserna är fria från mejeriprodukter och är lika krämiga och fulla av smak.
Inspiration

Sommarmat från växtriket - alla är bjudna!

Flexitarian, vegan, laktosintolerant, miljömedveten eller djurvän. Det finns många anledningar till att dagens matgäster väljer att minska sin konsumtion av kött och mejerivaror och äta mer växtbaserat. Inspireras av Violife Professionals somriga och växtbaserade recept när du planerar din sommarmeny.
 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.