Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Skapa mervärde för din gäst med berättelsen bakom råvaran
Inspiration

Skapa mervärde för din gäst med berättelsen bakom råvaran

Granskottsolja på handplockade, ekologiska granskott eller hemystad ost från gårdsbetande kor? Hur vi väljer att kommunicera vår meny spelar större roll än vi tror för gästens upplevelse. Genom att berätta historien bakom de svenska, regionala råvaror du använder höjer du värdet på din meny och gör måltiden till en inspirerande helhet.
Hur dina rätter presenteras på menyn eller vid beställning är minst lika viktigt för upplevelsen som hur maten läggs upp på tallriken. Berättelsen bakom råvaran skapar mervärde för dina gäster och ger dig möjlighet att skapa en helhetsupplevelse som går bortom smak och synintryck.

I vårt regionala sortiment hittar du produkter som odlats och producerats nära dig – ofta med en historia som låter gästen komma närmre råvaran. Genom att använda storytelling för att berätta om dina rätter, både i menyn och vid servering, skapar du en gästupplevelse för alla sinnen – från beställning till första smakintryck.

– En styrka med våra regionala råvaror är just historien bakom produkterna och hur vi kan öka värdet på en rätt genom att kommunicera den till gästerna. När vi går från att sälja råvaror och produkter, till att sälja helhetsupplevelser, ökar betalningsviljan hos kunden och vi kan ta betalt för det vi serverar på ett annat sätt, säger Per Idlund, sortiment- och inköpschef på Martin & Servera.

"När vi går från att sälja råvaror och produkter, till att sälja helhetsupplevelser, ökar betalningsviljan hos gästen och vi kan ta betalt för det vi serverar på ett annat sätt"

Per Idlund

Regionala råvaror med en historia att berätta

Regionalt

Viking Fågel

Familjeföretaget Viking Fågel startade 1994 och drivs av Björn och Maria Olsson. I Munka-Ljungby utanför Ängelholm i nordvästra Skåne föder familjen upp majskyckling, kalkon, gäss, ankor, och ungtuppar, med största omsorg om djuren.

Tips att skriva på menyn:
Ankfett från skånsk frigående majsanka, från familjegården Viking Fågel i Munka-Ljungby.
Regionalt

Almnäs Bruk

Från Almnäs Bruks erbjuder vi fina egenystade hårdostar av opastöriserad KRAV-mjölk tillverkade på hantverksmässigt vis med lång tradition. Almnäs mejeri har en historia som sträcker sig tillbaka till 1200-talet och 2022 blev Wrångebäck Sweden Nordens första ost med skyddad ursprungsbeteckning.

Tips att skriva på menyn:
Hemystad ekologisk Wrångebäcksost på mjölk från gårdsbetande kor. 
Regionalt

Högtorp gård

På Högtorp gård i Mellösa görs produkter av vilda råvaror, handplockade från svensk skog och ängsmark intill gården. Spruce gran- och enskottsolja är svenska primöroljor gjorda på svensk rapsolja samt gran- och enskott, som plockas för hand i Högtorps ekologiskt certifierade skog i Sörmland.

Tips att skriva på menyn:
Granskottsolja av handplockade granskott från ekologiskt certifierade sörmlänska skogar. 
Regionalt

Hällnäs handelsträdgård

Sju mil väster om Umeå ligger Hällnäs Handelsträdgård, en av Sveriges största producenter av KRAV-märkta örter och sallat. Örterna odlas från KRAV-certifierade frön och egenblandad, närproducerad jord, med fokus på biologiskt växtskydd och återanvänt vatten.

Tips att skriva på menyn:
Färska ekologiska örter från Hällnäs Handelsträdgård, odlade i egenblandad jord med återanvänt vatten.
 
Regionalt

Norrlandsvilt

Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi erbjuder råvaror från deras unika renar.

Tips att skriva på menyn:
Reninnanlår med unik viltkaraktär från fritt fjällbetande sarv.
Kunskap

R för regionalt

Våra producenter finns alltid nära dig! För att göra det enkelt att hitta råvaror och produkter med regional anknytning från hela Sverige har vi delat in vårt sortiment i tre geografiska områden: Norrland, Svealand och Götaland.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.