Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kockarna inspireras av en 100-årig hållbarhetsklassiker
Inspiration

Kockarna inspireras av en 100-årig hållbarhetsklassiker

Man behöver inte alltid uppfinna hjulet för att bli mer hållbar. Isterbandet, som till 70% består av växtbaserade råvaror, har över 100 år på nacken. En älskad hållbarhetsklassiker som är värd att inspireras av. Vi lät Melvin Glimstål, Desirée Jaks och Louise Johansson skapa sex recept där en del av köttet fick göra plats för växtbaserade råvaror.
Resultatet blev sex stora smakupplevelser i form av klassiska bistrorätter. Klimatsmart, enkeltoch hur gott som helst. Med lite mindre kött i rätterna kan din restaurang dessutom bli mer lönsam, samtidigt som maten blir minst lika smakfull.

Hållbara bistrorätter i ny tappning

Louise lagar laab och nytolkar dumplings

Melvin uppdaterar råbiff och wallenbergare

Fransk ravioli med krabba och (ännu) grönare kåldolmar

Bakom kulisserna

"Ofta är det hållbara det som är i säsong – och det som är i säsong är mer prisvärt. Jag tycker kål är SÅ gott och det finns alltid tillgängligt i någon form. Grönkål på julen, spetskål under sommar och höst och vitkål nästan året om."

Desirée Jaks

Melvin Glimstål:

"Det är roligt att visa att det går att uppdatera en sådan klassiker som wallenbergare och att den blir mer hållbar. Texturen är densamma. Och smaken."

Desirée Jaks:

”Man behöver inte ta bort proteiner från tallriken, men välj mer hållbara proteiner med högre kvalitet och servera mindre av det på tallriken.”

Louise Johansson:

"Smaken blir lite annorlunda, men ofta godare när man får in de här nötigare och fylligare tonerna från baljväxter."

"Övertänk inte. Du kan börja med en så enkel sak som att bara låta köttet ta mindre plats på tallriken."

Melvin Glimstål

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.