Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
EKO-september är en kampanj som drivs av branschen för att öka kunskapen om nyttan med ekologisk produktion och Martin & Servera har deltagit sen starten 2018. Emelie Hansson, Hållbarhets- och kvalitetschef på Martin & Servera berättar mer om varför vi ska välja ekologiskt.
Varför är det så viktigt med ekologisk mat?
– Det finns många miljö- och djurvälfärdsnyttor med att välja ekologisk mat! Forskningen är tydlig med att vi i större skala behöver producera mat på ett sätt som inte har så stor miljöbelastning och här spelar den ekologiska produktionen en viktig roll.
Vad gör Martin & Servera?
– Vi arbetar med att utveckla eko-sortimentet så att det passar våra kunders efterfrågan. Vi pratar mycket om ekologiskt och hållbarhet för att sprida vår kunskap vidare ut på marknaden. Vi underlättar också för våra kunder i e-handeln att lättare hitta produkter genom att tydligt märka upp produkter med ”hållbara val”, avslutar Emelie Hansson.
Martin & Servera har offensiva ekomål. Ett av våra långsiktiga mål är att öka andelen ekologiska och miljömärkta artiklar av vår totala försäljning.
År 2030 ska dessa produkter stå för:
50 % av den totala försäljningen till den offentliga marknaden
20 % av försäljningen till den privata marknaden
Ekologiska livsmedel är producerade på ett sätt där man strävar efter att använda naturresurser som exempelvis energi, jord och vatten på ett hållbart sätt
I ekologisk livsmedelproduktion står frågan om biologisk mångfald och djuromsorg högt på agendan
Ett ekologiskt lantbruk bedrivs utan att växterna besprutas med naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. I stället för konstgödsel får växterna näring genom naturlig gödsel. Det är inte heller tillåtet med genmodifiering
Läs mer
Vi rekommenderar
Kunskap
Framtidens mat är ekologisk
Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
EU-blomman, Svenskt Sigill, KRAV och UTZ - det är lite av en djungel av olika ekologiska märkningar och certifieringar på produkter. Vad betyder de egentligen?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.