Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Webbinarium: Utvalt med omsorg Play
Inspiration

Webbinarium: Utvalt med omsorg Play

I detta webbinarium får du bland annat ta del av spännande panelsamtal om vårens trender och viktiga hållbarhetsfrågor för branschen, matlagningsinspiration med Jessie Sommarström och Desirée Jaks och det bjuds dessutom på desserttips. Moderator är Klas Lindberg.

Ta del av webbinariet här på hemsidan när det passar dig bäst.
Mycket nöje!

Innehåll

Panelsamtal om trender och viktiga insikter

Panel bestående av Jessie Sommarström, Desirée Jaks, Louise Söderqvist, Per Idlund och moderator Klas Lindberg.
De pratar om den tuffa tid vi befinner oss i, hur viktigt det är att trots situationen välja svenska råvaror och att tänka långsiktigt. Panelen diskuterar anatomiskt ansvar, vikten av stark råvarukommunikation och storytelling för att ge gästen stärkt förståelse och upplevelse. De pratar även om hur kreativitet, planering och samarbete leder till långsiktiga lösningar samt delar med sig av tips och viktiga insikter!

Panelsamtal om hållbarhetsfrågor

Klas Lindberg pratar hållbarhetsarbete med representanter från initiativet Utvalt med omsorg. Panelen utgörs av Kristina Fransson - direktör Orkla FoodSolutions, Anna Klenell - hållbarhetschef Greenfood Fresh Produce, Minette Rosén - råkaffeansvarig Zoégas Sverige och Karoline Nordefors - inspiratör/ receptutvecklare Lantmännen Cerealia.
De diskuterar grön omställning, vikten av kunskap och utbildning, nya odlingsmöjligheter, omdefinition av lokal mat, framtidens kaffe, svenska råvaror och svensk produktion. Det pratas om hållbarhet från fler perspektiv och bjuds också på en hel del tips till dig som krögare.

Vårinspirerad matlagning med Jessie Sommarström och Desirée Jaks

Ramslök och späda nässlor sätter tonen när kockarna Desirée Jaks och Jessie Sommarström inspirerar till vårens smaker med gröna primörer.
Desirée lagar en nässelsoppa, som innehåller restbuljong på grönsaker och rotfrukter, kokt ägg (ekologiskt och svenskt), örter, lättsyrade gröna tomater, schalottenlök, gräslök och rom med örtolja. 
Jessie gör en fylld pasta med färskost och ramslöksblad. Till det en nässel- och ramslöksås, färska ramslökblad och en ramslökspesto på solrosfrön. Buljongen består av grönsaksbuljong, grädde och mjölk. Garnerat med friterade nässlor.

Glassprovning

SIA Glass tipsar om en riktigt somrig glassklassiker med regional anknytning. 
Helena Stenström från SIA Glass tar fram en dessert bestående av svensk gräddglass med jordgubbssylt som serveras med maräng, grädde och rostad vit choklad. Jordgubbssylten i glassen görs på svenska jordgubbar från bl.a. Stora Berg i grannbyn Getinge. SIA Glass tillverkar all sin glass i Sverige med en hög andel svenska råvaror och har alltid svensk färsk grädde i gräddglassen.

I samarbete med

Lantmännen Cerealia

Sia Glass

Orkla

Greenfood Fresh Produce

Zoegas

Mer från Utvalt med omsorg Play

Inspiration

Utvalt med omsorg Play

I höstens avsnitt av Utvalt med omsorg Play möter vi fantastiska kockar, utforskar spännande rätter och gör ett besök bakom kulisserna på nyöppnade restaurangen Celeste. Jessie Sommarström, Årets Kock 2022 och Harald Linder från Juniorkocklandslaget lagar mat och talar om framtidens mat och våra utvalda leverantörer delar med sig av kunskap och recept.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.