Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
I höstens avsnitt av Utvalt med omsorg Play möter vi fantastiska kockar, utforskar spännande rätter och gör ett besök bakom kulisserna på nyöppnade restaurangen Celeste. Jessie Sommarström, Årets Kock 2022 och Harald Linder från Juniorkocklandslaget lagar mat och talar om framtidens mat och våra utvalda leverantörer delar med sig av kunskap och recept.
Utvalt med omsorg Play består av fyra inspirationsfilmer. Ta del av hela programmet eller en specifik film när det passar dig!
-
Innehåll
Video
Jessie Sommarström, Årets Kock 2022 och Harald Linder från Juniorkocklandslaget talar om framtidens mat och bjuder på matlagningsinspiration i form av gnocchi med vita bönor, kantareller och gremolata.
Video
Hector Hernandez från Arla och Anders Lundgren från KLS berättar om hållbara initiativ de arbetar med. Hector tillagar grillad pluma med auberginekräm och sotade grönsaker.
Video
Sammar Jomha från Paulig PRO och Maria Lövenklev från Guldfågeln delar med sig av hållbara tips och trender. Hector tillagar taco på chimichurrimarinerad kycklinglårfilé.
Video
Ludwig Tjörnemo och Michael Andersson om yrket som kock och visionen med restaurang Celeste. De delar med sig av tankarna bakom menyn och hur de väljer råvaror.
Ta del av recepten
Vi rekommenderar
Recept
Gnocchi med vita bönor, svamp, svensk gremolata och brynt smörskum
En italiensk-inspirerad vegetarisk rätt med svenska råvaror och säsong i fokus. Rätten består av nystekta kantareller, gnocchi på kulturspannmål, svenska vita bönor och gremolata på kallpressad rapsolja. Allt toppas med ett syrligt skum med brynt smör, riven svensk “pecorino”, och en varm och smakrik svampbuljong.
Taco på chimichurri-marinerad kycklinglårfilé med citron- och persiljekräm
En tacorätt på svenska råvaror med smaker och influenser från olika delar av världen. Rätten består av chimichurrimarinerad svensk Solbacka kycklinglårfilé, samt en färskostkräm baserad på kronärtskocka, citron och persilja. Som tillbehör serveras en syrad kålsallad på vitkål, rödkål och morötter.
Grillad pluma med auberginekräm, brynt smörsås och sotade grönsaker
En sydeuropeisk inspirerad rätt med nordisk touch. Rätten innehåller svensk pluma, sotade grönsaker och auberginekräm på färskost. Serveras med brynt smörsås med nötiga toner.
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
I detta webbinarium får du bland annat ta del av spännande panelsamtal om vårens trender och viktiga hållbarhetsfrågor för branschen, matlagningsinspiration med Jessie Sommarström och Desirée Jaks och det bjuds dessutom på desserttips. Moderator är Klas Lindberg.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.