Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En tacorätt på svenska råvaror med smaker och influenser från olika delar av världen. Rätten består av chimichurrimarinerad svensk Solbacka kycklinglårfilé, samt en färskostkräm baserad på kronärtskocka, citron och persilja. Som tillbehör serveras en syrad kålsallad på vitkål, rödkål och morötter.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Solbacka kycklinglårfilé
500 gr Solbacka kycklinglårfilé
20 gr chimichurri Santa Maria sauce & rub
1 dl olivolja
Tortilla
10 st Soft tortilla Santa Maria
Kronärtskocka, citron-och persiljekräm
300 gr kronärtskockshjärtan
2 msk matolja
2 msk citronsaft
0,5 dl färsk persilja, hackad
1 tsk chili flakes
250 g Arla Pro Cream cheese Eko
salt och svartpeppar
Syrad kålsallad
100 g vitkål
100 g rödkål
100 g morötter
1 tsk Santa Maria Pickling spice mix
Tillagning
Solbacka kycklinglårfilé
Blanda chimichurri kryddmix med olivolja och marinera kycklinglårfilén med chimichurrimixen.
Marinera i cirka 1 timme och stek kycklinglårfilén till ca. 65 grader och låt vila runt 5 minuter.
Skär kycklingen i mindre bitar och lägg in i taco bröd.
Kronärtskocka, citron-och persiljekräm:
Mixa kronärtskocka, olja, citronsaft, persilja och chili slätt.
Vänd ihop med färskosten till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
Syrad kålsallad
Skiva alla grönsaker med mandolin runt 3 mm.
Marinera med pickling spice mix i cirka 30 minuter.
Till servering:
Sota tortillan i en riktig varm panna utan olja.
Fyll med kronärtskockakräm, Solbacka Kycklinglårfilé och den syrade kålsalladen.
Gnocchi med vita bönor, svamp, svensk gremolata och brynt smörskum
En italiensk-inspirerad vegetarisk rätt med svenska råvaror och säsong i fokus. Rätten består av nystekta kantareller, gnocchi på kulturspannmål, svenska vita bönor och gremolata på kallpressad rapsolja. Allt toppas med ett syrligt skum med brynt smör, riven svensk “pecorino”, och en varm och smakrik svampbuljong.
Grillad pluma med auberginekräm, brynt smörsås och sotade grönsaker
En sydeuropeisk inspirerad rätt med nordisk touch. Rätten innehåller svensk pluma, sotade grönsaker och auberginekräm på färskost. Serveras med brynt smörsås med nötiga toner.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.