Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Arlas stora ostguide

Den macka som inte kan räddas med ost är inte värd att räddas. Kaffe och ostmacka är svenskarnas vanligaste frukost. Men mackan har tagit ett stort kliv vidare från morgontimmarna och förekommer nu även till lunch och middag i både varma och kalla konstellationer.
I Arlas stora ostguide hittar du tips på vilka ostar som smälter bäst och håller sig fräscha samt vilka smakkompisar de har.  



När man tänker på smält ost dras ofta tankarna till hamburgaren. En rätt som gjort en enorm resa och idag är den minst lika vanlig här i Sverige som i det stora landet i väst. Dessutom har den tagit sig hela vägen från snabbmatsköket till fine dining-matsalen. 
Video

Ostguiden - Ostburgare med Arla Pro Cheddar

Ostarnas personligheter

För att göra det enklare för dig att hitta rätt ost direkt har Arla listat sina skivade ostars fördelar och egenskaper. När de gör sig bäst helt enkelt.
Inspiration

ARLA PRO® CHEDDAR, SKIVAD

En smakrik ost med ursprung i Storbritannien som kvalitetsmässigt gör sig extra bra på hamburgare.

Passar bra till
BBQ-biffar, crouqe monsieur, hamburgare, quesadillas och toast

Tekniker
Smälter vid 80°, fungerar att varmhålla c:a 15 min. Osten stannar kvar i brödet i en toast eller hamburgare och rinner inte ur smörgåsen. Gör gärna toasten på 260°. Kan även gratineras.

Lämpliga bröd
Hamburgerbröd, levain, toastbröd och tortillabröd

Smakkompisar
Amerikanska smaker, BBQ-smaker, avokado, bacon, koriander, lök, saltgurka, svartpeppar och tomat.
Inspiration

Castello® Burger cheddar

En skivad och smakrik engelsk cheddarost som är lagrad i minst fem månader, passar utmärkt burgare.

Passar bra till
Hamburgare, toast

Tekniker
Lägg på osten direkt efter att hamburgaren har vänts. Täck gärna över osten med en klosh så smälter osten snabbast och snyggast. Osten smälter vid 80°. Gör gärna toasten på 260°.

Lämpliga bröd
Olika slags hamburgerbröd och toastbröd.

Smakkompisar

Bacon, hamburgare, karamelliserad lök, picklad lök, avokado, jalapeño, kalkon, kyckling, pulled pork.
Inspiration

ARLA PRO MOZZARELLA®, SKIVAD

Arlas mozzarella görs på pastöriserad komjölk, och får bäst trådighet vid 100°. Använd den till toast, burgare eller varför inte grillade grönsaker?

Passar bra till
Toast, pizza och quesadillas.

Tekniker
Smälter vid 80- 100° och kan varmhålla ca 15 min. Konsistensen gör att den lämpar sig extra bra i toast då osten ligger kvar på brödet med moderat fettseparation.

Lämpliga bröd
Ciabatta, focaccia, levain.

Smakkompisar
Italienska och medelhavssmaker. T ex aubergine, basilika, citron, lufttorkad skinka och oregano.
Inspiration

WÄSTGÖTA KLOSTER® MUNKENS SVARTA

Denna grynpipiga och mellanlagrade ost har en balanserad smak med stänk av pigg syrlighet och sälta som dröjer kvar.

Passar bra till
Frallor, smörgåsar och wraps

Tekniker
Lämpar sig extra bra i smörgås. Spricker lätt om man viker osten så bäst är att lägga den platt på mackan.

Lämpliga bröd
Frallor, ljust mörkt och grovt bröd.

Smakkompisar
Frukt, gurka, marmelad, nötter, skinka, smörgåskrasse och ägg.

Öka omsättningen med ost!

Här hittar du smarta säljtips som hjälper dig att lyfta fram osten på menyn och kanske till och med öka snittnotan.

Vegetarisk

Nästan alla av Arlas ostar görs nu med ystenzym istället för löpe från kalvmage. En ingrediens som gör att ostarna även kan ätas av lakto-ovo-vegetarianer som vill undvika animaliskt löpe.

Laktosfri

All svensk hårdost är naturligt fri från laktos. Oavsett lagringstid klarar ostarna Livsmedelsverkets gräns för laktosfritt – mindre än 0,01 gram laktos per 100 gram ost.

Svenska smaker

Skriv ut om du har svensk ost på smörgåsen och gärna vilken sort. Det är något som många gäster uppskattar och det lyfter värdet på dina produkter.

Näringsrikt

Mjölkens många naturliga näringsämnen följer med in i osten, så som protein, kalcium och vitamin B12.

Smakstyrka

Symbolen Smakstyrka började märkas på svenska hårdostar år 2007 för att visa hur stark osten är. Ju mer ifyllt märket är, desto starkare är osten. Smakstyrkan kan variera från 1-11.

Ostarna i vårt sortiment

520825 - CASTELLO - Storbritannien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
253239 - ARLA PRO - Polen - Kylt
485,46 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
266288 - ARLA PRO - Polen - Kylt
72,90 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
487934 - WÄSTGÖTA KLOSTE - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader