Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Leverantörer och sortiment

Är du nyfiken på våra leverantörer och vill veta mer om produkterna som återfinns i vårt sortiment? Här får du möta några av våra leverantörer, både i reportage och film.
Inspiration

Streetfood för sommarens menyer

När solen är framme och värmen stiger vill vi ut och röra på oss - träffa folk, underhållas och äta gott. Findus streetfood är anpassad för sommarens menyer. Snabba rätter med fräscha smaker som hjälper till att hålla ett effektivt och snabbt flöde i köket. God sommar!
Sortiment

Svenskodlade nyheter

Äntligen kan vi presentera säsongens frukt & grönt-nyheter. Här kan du bland annat läsa om extra stor romansallat, grönkålen Karillo och lila blomkål. Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig, som är del av SydGrönt - odlare i samverkan.
Inspiration

Pizzan – en prisvärd sommarfavorit

Pizzan är en prisvärd och populär måltid både för dig som driver restaurang och dina gäster. Den är lätt att anpassa efter olika smakpreferenser och perfekt att dela med vänner och familj, vilket gör den till ett omtyckt val på sommaren. Upptäck hur du kan öka din restaurangs lönsamhet och samtidigt skapa unika smakupplevelser för dina gäster i sommar med Arlas bästa pizzatips.
 
Inspiration

Trendspaning med Lantmännen Unibake

Alla bröd från Lantmännen Unibake tas fram med äkta hantverkskunskap och med samma tydliga mål: De ska vara lönsamma för dig och uppskattade av dina gäster. Inspirationen kommer från hela världen, men bakas i Örebro. Ta del av deras trendspaning och läs mer om bröden här.
Inspiration

En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna

I samarbete med drinkexperten Sharam Mohebbi har Red Bull tagit fram tre läskande drinkar med den ekologiska mixerserien Organics by Red Bull. Med signatursmaker från den jämtländska floran och fräschören från Organics-dryckerna är drinkarna perfekta att servera under den svenska sommarens alla tillfällen.
Inspiration

Carandini - hantverksvinäger från Italien

I vinäger-meckat Modena i norra Italien, ligger familjeföretaget Carandini. Här görs kvalitetsprodukter med en lång tradition av att producera balsamvinäger, olika sorters vinäger och glazer. Autentiska smaker kombineras med spännande, kreativa aromer.
Inspiration

Så skyddar Corona hav & stränder från plast

Den älskade mexikanska lagern Corona, som för tankarna till stränder och avkoppling, är mer än bara en svalkande öl. Varumärket arbetar aktivt för att skydda världens hav, vattendrag och stränder från plastföroreningar. Läs mer om ölen och deras hållbarhetsarbete för en minskad plastanvändning här.
Inspiration

Gör något gott av svinnet och spara tid i köket

Att ta hand om sitt matsvinn är inget nytt, men fortfarande aktuellt och viktigt. Ibland finns det tid och kraft att ta hand om hela råvaran, men ibland behöver köket lösa mer akuta problem. Då är det bra om råvarorna som kommer in i köket redan är genomtänkta och kan användas direkt. Fontana har tittat närmare på hur de kan hjälpa dig som vill göra rätt, spara pengar och lägga tid på rätt saker.
Inspiration

Spara tid med Tork Xpress handdukssystem

Ibland är det svårt att hinna med allt. Mycket av den tid du lägger på att städa och underhålla hygiensystem borde läggas på annat. Toalettutrymmen med låg besöksfrekvens behöver högkvalitativa lösningar som kräver minimalt med underhåll. Med Tork Xpress handdukssystem kan du betjäna fler gäster, med färre påfyllningar.
Inspiration

Somrig öl från Carlsberg

Vad hör inte sommaren bättre till än en elegant och fransk öl med friska citrustoner? 1664 Blanc är definitionen av en fransk ikon – stilsäker, smaksäker och lekfullt elegant. En Witbier som passar utmärkt till mat från det asiatiska köket, men även till fransk mat, friska sallader och lätta fisk- och kycklingrätter.
 
Inspiration

Ät gott & gör gott med smakrika recept

Valio vill inspirera och underlätta för dig att laga god mat. Bland recepten finns något för alla smaker och tillfällen. Allt från klassisk fest- och vardagsmat, till nya smaker och favoriter till veckomatsedeln.
Inspiration

Växtbaserade sommarrecept med Adam Thulin

Kocken och matkreatören Adam Thulin tror på en framtid fylld av närproducerade rotfrukter och nya, smarta alternativ till mejeriprodukter. År 2022 vann Adam Thulin tv-programmet Sveriges Mästerkock. Idag jobbar han med mat på olika sätt, bland annat skriver han kokböcker, är kock både i och utanför tv-rutan, och arbetar med produktutveckling. Nu blir Adam även ny ambassadör för Violife Professional.
Inspiration

Mjölk med längre hållbarhet

När sommarsäsongen närmar sig möter många kaféägare ett gemensamt problem: vädret. Under soliga dagar är lattebeställningarna många men när regnet öser går försäljningen ner. Det gör att lagerhållningen av mjölk blir svår att planera. Om man inte har ESL-mjölk från Skånemejerier.
Inspiration

Hydrotermiskt processade fullkornsprodukter – underlättar upptaget av mineraler från fullkorn

I projektet Mineralskiftet vidareutvecklar Axfoundation, MatLust och Hidden in Grains en innovativ teknik för att ta fram nästa generation goda och nyttiga spannmålsprodukter. Metoden, som kallas hydrotermisk processning, gör att kroppen kan ta upp nästan lika mycket mineraler från fullkorn som från kött.
Inspiration

Lycka kan mätas i krispighet

Det krispiga baconet är älskat av många. Den naturliga sältan kan kombineras med både sött och salt, och passar fint till många olika rätter. Danish Crown Professional gör det enkelt för dig att addera bacon i alla dina rätter - nyckeln till en extra lyckad måltid!
Inspiration

Så ökar du din glassförsäljning

Tips, råd och inspiration för restauranger och caféer som serverar mjukglass i vår och sommar, från Arla Pro.

fffff
Inspiration

Löfbergs kaffe – schysst odlat, schysst producerat, schysst konsumerat

När du väljer Löfbergs kaffe blir du en del av en större hållbarhetsresa, och kan känna dig trygg med att kaffet både smakar och gör gott. Här berättar de om sitt hållbarhetsarbete, om deras senaste espressotillskott och delar med sig av sina bästa espressotips.
Inspiration

Smarriga recept för en glassig vår

Nu när våren äntligen är här är det dags att addera en extra dos av glädje till dina menyer - läckra glassdesserter föreslår SIA Glass. Vad kan vara mer lockande än att avsluta en måltid med en uppfriskande och smakrik glassupplevelse?
Inspiration

Gör din egen påsksill

Drömmer du om att skapa din alldeles egna sill till påskbordet? Sluta drömma och släpp lös skaparglädjen! Här bjuder Feldt’s på enkla och inspirerande sillrecept, som passar fint till din påskservering.
Inspiration

Svensk äppelmust i variation

I Sverige finns över 200 olika äppelsorter som alla har sin egen arom och sitt unika förhållande mellan sötma och syrlighet. På familjeägda Kiviks musteri odlas ett 50-tal av dem. Här berättar de om sin odling och tipsar om vilken typ av mat som passar bäst till några utvalda äppelmuster och cider.
Inspiration

100 procent svensk kyckling

Allt fler väljer att lägga kyckling på tallriken. Det är ett bra alternativ på protein - det smakar gott, är lätt att variera och är ett klimatklokt alternativ. Här berättar Atria om sina kycklingprodukter från Lönneberga och inspirerar med enkla kycklingrecept.
Inspiration

Så optimerar du kaffeserveringen med snabbkaffe

Snabbkaffe, pulverkaffe, instant – kärt kaffe har många namn. I denna artikel av Nescafé® djupdyker vi i kategorin snabbkaffe och upptäcker var, när och hur detta kaffe är optimalt för din kaffeservering.
Inspiration

Kaffe på menyn

Kocklandslaget och Arvid Nordquist inspirerar till mer kaffe på tallriken. Kaffe är en viktig ingrediens på de flesta restauranger och caféer. Men det handlar om så mycket mer än bara en slät kopp.
Inspiration

Variation på klassiska vardagsfavoriter

Vill du erbjuda rätter som utstrålar både tradition och nytänkande?  Prova gärna recepten som Scan tagit fram på fyra vardagsrätter baserade på klassiska basprodukter. Med Scans köttbullar, falukorv, bacon och köttfärs lagar du enkla och prisvärda rätter, klassiker som håller i längden.
Inspiration

Svensk ärta möter världens kök

Med inspirerande recept hoppas Lantmännen kunna underlätta för dig att ha fler vegetariska rätter på menyn, och samtidigt göra det ännu roligare att laga vego. Produkterna från GoGreen är helt veganska och glutenfria, gjorda på ärtprotein baserat på svensk ärta, tillverkade i Sverige.
Inspiration

Arla tipsar: Imponera med smör

Smör har länge varit en viktig ingrediens och smakhöjare i köket. Det är en mångsidig komponent som kan ge vilken rätt som helst det där lilla extra. Ett enkelt sätt att imponera på dina gäster är att servera rätter med smaksatt smör, där variationerna på smaker är många.
Inspiration

Så serverar du vintermenyn enkelt

Det ska gå snabbt, vara enkelt och gott, samtidigt som du kanske inte vet när ruschen kommer eller har möjlighet att ha den personalstyrka som du är van vid. Det kan vara utmanande i tider som denna att erbjuda en varierad meny till matgästerna, men det går att tänka enkelt. Orkla tipsar om att ha färre rätter på menyn, erbjuda kött eller vegoalternativ med samma tillbehör, och variera tillbehören från dag till kväll.
Inspiration

Vinglas med smakupplevelsen i fokus

När Orrefors glasserie Difference togs fram var smakupplevelsen lika viktig som att glasen skulle vara fina att se på och sköna att hålla i. Till skillnad från många andra glas är dessa skapade för att lyfta fram dryckens karaktär, istället för att ha fokus på själva druvan.
Inspiration

Fisk och skaldjur på menyn

Royal Greenland erbjuder fisk och skaldjur av högsta kvalitet för alla kök. Produkter som gör det enkelt att servera välsmakande fisk och skaldjur. Royal Greenland har hållbarhet i fokus, inklusive fångstmetoder och användning av hela råvaror.
Inspiration

Red Bull Winter Edition

Red Bull presenterar vinterns drink – med smak av päron, lime och en hint kanel. Skåla in vintern tillsammans med Red Bull och denna fruktiga och läskande drink, som rundas av med en kryddig ton av kanel. Pear Cinnamon Fizz är en modern variant på den klassiska 90-talsdrinken Lennart och är lika enkel att göra som den är god. Drinken är perfekt att servera under vinterns alla festligheter: till adventsdrinken, julfesten eller varför inte att skåla in det nya året med?
 
Inspiration

Så smakar Svensk Rapsgris® från Scan

På ett antal utvalda svenska gårdar har Scan, tillsammans med bönderna, valt att tillsätta svensk rapsolja i grisarnas foder. En helt naturlig kost som gör att köttet får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som omega 3. En sådan fettsammansättning gör i sin tur att köttet blir mörare och smakrikare. Grisen mår bra, och du mår bra.
Inspiration

Nya tolkningar av Tex Mex-favoriter

Tacos har blivit en sorts nationalrätt i Sverige. 80 procent av befolkningen äter Tex Mex hemma och när kroggäster beställer lunch väljer 67 procent något de känner igen. Samtidigt finns det många som är villiga att betala extra för en rätt som känns mer spännande. Vad passar då bättre på menyn än Santa Marias nya tolkningar av Tex Mex-favoriter?
Inspiration

Lyft smakerna med Västerbottensost®

Västerbottensost är en uppskattad klassiker på menyer både i när och fjärran. Med sin unika smak lyfter den all slags matlagning till en ny nivå.
Inspiration

Såskonst: Arla tipsar

Att behärska konsten att skapa den perfekta såsen kräver precision och passion. Det handlar om att balansera smaker, reducera vätskor och bemästra emulgeringar för att få den krämighet och djup som gör en rätt minnesvärd.
Inspiration

Vårt eget julbord

Ett bord kommer dukat med... jul! Snart börjar julbordssäsongen, och du är säkert redan i full gång med planeringen inför din julservering. Här finner du ett urval från vårt egna breda julsortiment. Inspireras av julrecepten och läs gärna mer om artiklarna.
Inspiration

Sous vide - varsam tillagning, mört kött

Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat. Här berättar Atria mer om möjligheterna med tillagningsmetoden och bjuder på inspirerande sous vide-recept.
Inspiration

Blossa 23 – en hyllning till Blossas historia

I år firar Blossas årgångsglögg 20 år genom att resa hem och inspireras av Stockholm och Gamla stan, platsen där den allra första Blossa-flaskan tappades för över 100 år sedan. Blossa 23 hedrar huvudstaden till både design och innehåll. Här berättar Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om tankarna bakom årets glögg och vilken glögg hon dricker allra helst.
 
Inspiration

Samma goda smak – mindre socker

De senaste åren har Coca-Cola sett att allt fler konsumenter vill göra medvetna och hållbara val, bland annat genom att minska sitt sockerintag. Sedan 2010 har mängden tillsatt socker i deras läskportfölj minskats med drygt 20 procent, och nästan alla nylanseringar de senaste åren har varit sockerfria eller mindre söta. För att hjälpa konsumenten att göra medvetna val finns bland annat Coca-Cola, Sprite och Fanta både med och utan socker i Sverige.
Inspiration

Konsten att kombinera frukost och middag

I en tid där budgeten är stram, matpreferenserna spridda, näringshalten avgörande, så måste menyerna fortsätta att vara välkomponerade och balanserade – en riktig konst med andra ord. Gudruns tipsar om en dansk klassiker som går att variera i oändlighet och kan serveras hela dagen - smørrebrødet. Här visar de hur man kan kombinera smörgåspålägg med matiga tillbehör.
Inspiration

Alla älskar en klassiker!

Ny och spännande mat i all ära, men ibland finns det anledningar till att sätta både en och två klassiker på menyn. Här hittar du fyra välbekanta rätter, respektive såser, som brukar få de flesta gäster på fall. Vi pratar om en klassisk pepparsås gjord på nya Knorr Professional Kalvfond, en okomplicerad rödvinssås på Knorr Professional Demi-Glace, samt publikfriare som Wallenbergare och fisk- och skaldjurssoppa. Smaklig spis!
Inspiration

Upptäck näringsrika Sverigemjölken

Skånemejeriers Sverigemjölken har blivit ett populärt alternativ hos många kunder. Sverigemjölken är en så kallad ESL-mjölk (extended shelf life), vilket betyder att mjölken pastöriseras till längre hållbarhet, samtidigt som den goda mjölksmaken bevaras. Inspireras av nyttiga och proteinrika smoothierecept med mjölk och kvarg som mejeribas.
Inspiration

Långsamtväxande kyckling från Guldfågeln

Solbackakycklingen från Guldfågeln föds upp på utvalda sydsvenska gårdar med gott om plats, där den får 100 procent sojafritt foder och växer upp under en längre tid. Det ger ett mindre klimatavtryck och en mognare smak. Inspireras av recept på kycklingen till din höst- och vintermeny.
Inspiration

Höj smakerna med rotfrukter

Smaksättning med rotfrukter har sedan länge praktiserats i kockvärlden. Det är ingen slump att rotfrukter har tagit plats i matlagningens finrum på restauranger. Med små knep och kunskap kan nya eller förfinade smakupplevelser kreeras. Här inspirerar Roots by Aviko med recept där rotfrukter sätter smaken. 
Inspiration

Minskat matsvinn - en vinst för både restaurangen och miljön

Det finns flera starka skäl att minska matsvinnet. För varje restaurang betyder kastad mat kastade pengar. Det handlar inte bara om att maten är dyr att köpa in. Kostnaden är också stor för all arbetskraft och energi som går åt vid tillagningen. Här bjuder Arla på några svinnsmarta tips för att maten ska hamna i gästernas magar, och inte i soptunnan.
Inspiration

Lokala råvaror med distinkta smaker är sommarens melodi

Närodlade och lokala råvaror har länge legat högt på prioriteringslistan hos restauranger och storkök. I år peakar detta rejält då en av de starkaste mattrenderna är att med enkla medel låta det fina och unika med varje råvara glänsa, utan för mycket konkurrens. Här bjuder Bong på snabblagade recept med råvaran i fokus, så att du kan vara effektiv i köket i sommar.
Inspiration

Fast Fusion Climate Week

Fast Fusion Climate Week är konceptet för alla som vill vara med och göra skillnad för klimatet och våra älskade barns hälsa. Det vill säga just DU!
Inspiration

Förseglade förpackningar – enkelt och hållbart

God mat förtjänar bra förpackningar. I över 40 år har förseglingskonceptet Duniform® förenklat take away av förpackningar och koppar. Här berättar Duni om sina förseglade förpackningar som är både enkla och hållbara. 

Inspiration

Flora – gott och prisvärt från växtriket

Det allra viktigaste med maten som serveras i skolan är att den är god, så att barnen får energi att orka hela dagen. Floras växtbaserade produkter kan vara en hjälp i köket när du vill laga goda, näringsrika och klimatsmarta måltider till de små. Dessutom är matfetter och mejerivaror en viktig del av måltiden för dem, och är en del av den nya grönare matcirkeln. Har du koll på den? Läs mer om den och om Floras växtbaserade mejeriprodukter här.
Inspiration

Odlat med omtanke nära dig

Äntligen sommar och säsong för frukt och grönt från Sverige, för vad smakar bättre än det? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Följ med på en tur till några av de sydsvenska gårdar som i år förser oss med grödor, odlare som är del av Sydgrönt – odlare i samverkan. 

Inspiration

Släpp loss kreativiteten

Upptäck en värld av smaksensationer med trendiga recept från Lantmännen Unibakes koncept "The bread is your canvas". Oavsett om du är sugen på förföriska smaker från Mellanöstern, en hälsosam twist på en klassisk favorit, en krämig och fräsch vegansk korvbrödssallad, eller en måltid med asiatisk inspiration, finns något för att imponera på dina gäster. 
 
Inspiration

Grönare på sommarmenyn

Efterfrågan på gröna rätter avtar inte för att det är sommar. De är ofta ett välkommet alternativ i värmen. Och vägen till en god vegetarisk rätt går oftast via mejerikylen. Mejeriprodukter binder samman gröna rätter, intensifierar smaker och tillför mättnad i rätter med magrare råvaror. Här delar Arla med sig av inspiration om hur du kan lyfta det gröna på sommarkrogen.
Inspiration

Findus tipsar: häng med i snacking-revolutionen

Snacking utmanar traditionella måltidsmönster och skapar nya serveringstillfällen. Kenneth Nilsson, Taste Innovation manager på Findus, har tagit fram enkla, vegetariska recept på sliders – perfekt för att snacksa till sommarmenyn.
Regionalt

Sommarens regionala skörd

Vad smakar bättre än nyskördade grönsaker där den sista jorden från marken där den odlats behöver sköljas bort. Nu är det tid för den första svenska skörden.
Inspiration

Alkoholfri ölklassiker - Stella Artois

En Stella Artois men utan alkohol? Nu kan du njuta av den tidlösa belgiska lagern i alla sammanhang. En av världens mest sålda öl finns nu som alkoholfritt alternativ i Martin & Serveras sortiment.
Inspiration

Segers nya serveringskollektion - All Day Bistro

Serveringskläder som för tankarna till en välkomnande och vibrerande restaurang. Här är personalen en lika viktig del av totalupplevelsen som maten och miljön. ”Fun dining istället för Fine dining”.
Inspiration

Fontana – för dig som älskar ost

Vid det här laget vet vi hur man lägger en ost på grillen. Men det finns så mycket annat man kan göra med en svensk Grilloumi®. Riv, koka, baka, gratinera och marinera fram helt nya ostupplevelser! Här inspirerar Fontana till nya användningsområden.
Inspiration

Sommarmat från växtriket - alla är bjudna!

Flexitarian, vegan, laktosintolerant, miljömedveten eller djurvän. Det finns många anledningar till att dagens matgäster väljer att minska sin konsumtion av kött och mejerivaror och äta mer växtbaserat. Inspireras av Violife Professionals somriga och växtbaserade recept när du planerar din sommarmeny.
 
Inspiration

Gränslöst gott

Smaker och inspiration från hela världen skapar oändliga möjligheter i köket! Valio är ständigt nyfikna på att fånga upp olika smaksättare och skapa nya recept. Här har de plockat ut några av deras favoritrecept som har influenser från olika delar av världen. 

Inspiration

Enkel sommarmat med Pannoumi och Galbani

Varmare dagar och ljummare kvällar. Restauranggäster som är på hemester eller tillfälligt besök. Bra mat att servera på sommaren är fräscha och färgglada rätter som också ger en bra magkänsla. En smakrik sallad eller grillmacka på väg till stranden kanske, eller en sommarlätt Pannoumi-burgare att servera framåt småtimmarna? Här bjuder Skånemejerier på smakfulla sommarrecept.
Inspiration

Somriga smårätter med Eriksberg

Carlsberg presenterar ett nytt tillskott inom Eriksberg-familjen. Eriksberg Pale Ale – en öl med engelska influenser bryggd i Sverige. Här bjuder de på smakrika recept som passar fint att servera till ölnyheten i sommar, samt till Eriksbergs goda och ekologiska alkoholfria alternativ. 
Inspiration

Glassiga tider!

Sommartider närmar sig och det betyder glass i stora lass. Vad passar bättre än att bjuda dina gäster på något svalkande sött efter maten? Här bjuder vi på fräscha och somriga recept på glassdesserter, gjorda på glass från vårt eget varumärke Martin & Servera.
Inspiration

Enkla tillbehör till grillat

Våren är här och sommaren står på tur. Lär dig att laga grilltillbehör som proffsen - här bjuder Arvid Nordquist på inspirerande recept i samarbete med David Lundqvist, Årets Kock 2018. Han har tagit fram några klassiska såser, dippar och röror med en ny tvist, helt rätt till våren och sommarens grillkvällar!
Inspiration

Det våras för glass på menyn!

Våren är här och nu vill vi bjuda på något riktigt glassigt och gott. Vad känns mer passande än en glassdessert att avnjuta i den varma vårsolen? SIA Glass desserter är lika enkla att göra som goda att njuta av. Kika runt och hitta inspiration till vårens och sommarens meny.
Inspiration

Mjukglassen - en klassisk sommartrend

Nu är äntligen sommaren på intåg – och med den följer en sommarfavorit med oändlig potential; mjukglassen! Och det är inte bara som svalkande färdkost denna stjärna kan glänsa. Arla har med trendbyrån The Food People i Storbritannien gått igenom de största mjukglasstrenderna och det är tydligt att denna klassiker är som gjord för kreativa omtag.
 
Inspiration

Tidlösa törstsläckare i vår och sommar

Kiviks lemonad och must är ett tidlöst hantverk från familjeföretaget som värnar om det naturliga och traditionella. Musteriet ligger på en unik plats. På ena sidan syns Hanöbukten med sina vackra stränder, på den andra sidan vilar nationalparken Stenhuvud, och på den tredje sträcker böljande äppelodlingar ut sig. Här har man funnits ända sedan 1888 då de första äppelträden planterades.
Inspiration

Boosta din business med burgare!

Kan hamburgare vara den bästa maträtten någonsin? Bröd – burgare – bröd, klart! Enkelt, snabbt och jättegott. Med utvalda tillbehör kan du sätta din egen prägel på maten du serverar och förändra dina burgare i oändlighet. Det kan man kalla varierad kost! Inspireras av Atrias burgarrecept och läs mer om deras Better burgers
Inspiration

Vägen till en godare espresso

Espresso är ett kulturellt fenomen som har fängslat hjärtan och smaklökarna hos miljontals människor runt om i världen, och inom kaffevärlden har espresso en speciell plats. Att vara barista är inte bara ett jobb, det är en livstil som handlar om att närma sig hantverket med passion, och dela med sig av sin kärlek till kaffe. Zoégas Professional ger dig tipsen på hur du serverar en intensiv och smakrik espresso.
Inspiration

Doften av espresso

Från norra till södra Italien slingrar sig doften av nybryggd espresso genom smala gränder och över livliga piazzor. Här är espresso inte bara en dryck, utan ett viktigt inslag i vardagen. Även hos oss svenskar har espresson blivit en omtyckt dryck det senaste årtiondet som vi gärna dricker i olika former. Här inspirerar Arvid Nordquist till kaffe på menyn, både som dryck och som smaksättare i maten.
Inspiration

Framtidens protein - på svenska ärtor

Ärtor och bönor har en lång historia på svenska matbord. De äldsta fynden i Sverige sträcker sig ända till stenåldern. Idag är intresset för baljväxter och växtbaserad mat större än någonsin. Efter noggrant odlande och testande har Lantmännen Cerealia lanserat ärtbaserade vegoprodukter - som både tillverkas i Sverige och enbart baseras på svenska ärtor!
Inspiration

Sous vide - ett smart val

Sous vide är så mycket mer än att tillaga kött i vakuum. Framför allt är det ett enkelt sätt att tillaga kött med konstant och kontrollerad temperatur. Det ger dig som kock bra kontroll och ett lyckat slutresultat, och vem vill inte ha det? Här berättar Scan om sitt sous vide-sortiment.
Inspiration

Barilla tipsar: så kokar du pastan på bästa sätt

Att koka perfekt pasta i storkök är inte det enklaste, men det finns några knep som garanterar ett lyckat resultat gång efter gång. Det första är självklart att välja en pasta av hög kvalitet. Det andra är att följa den klassiska 7-100-1000-regeln och det tredje är att välja den kokmetod som passar just din typ av servering.
Inspiration

Förnya julbordet med en twist på klassikerna

Alla har sina julbordsfavoriter som bara måste finnas på plats varje år, men det är aldrig fel att våga ta ut svängarna lite och testa något nytt. Antingen i ny smaktappning eller en ny tillagningsmetod. Varför inte kavla ut Janssons på en pizzadeg eller rulla in den varmrökta laxen i rispapper? Det är endast fantasin som sätter gränser. Kombinera med spännande och lönsamma serveringsformer och skapa en matupplevelse som gästerna kommer att minnas länge!
Inspiration

Vår egen havredryck

I 2022 lanserar vi havredryck från vårt eget varumärke, tillverkade i Sverige av svensk havre. Framtagen för att möta dina behov i köket eller i kaffebaren.
Inspiration

Vårt eget sortiment av nötter, mandel och kokos

Nötter och mandlar är proteinrika, innehåller vitaminer, mineraler och nyttiga fetter. De är hälsosamma och går att servera på många olika sätt. Perfekta som rawfoodingrediens. Kokos likaså har ett stort användningsområde och förhöjer smaker i både bakverk, desserter och maträtter. Här har vi samlat nötter, mandel och kokos från vårt eget sortiment och recept att inspireras av.
Inspiration

Naturlig och smakrik odling hos Gällenäs

Några mil norr om Vänersborg, på en slingrig väg utmed Vänerns strand vid Gälle Udde, ligger Gällenäs grönsaker - en småskalig växthusodling med hållbarhet i fokus. Härifrån erbjuder vi i år fina cocktailtomater och jalapeño i säsong.
Regionalt

Regionala sommarsmaker

Välj regionalt till sommarmenyn! Här har vi samlat inspiration från några av våra regionala leverantörer till sommarens servering.
Inspiration

Smakrika växthusgrönsaker – odlat nära dig

Äntligen är det säsong för våra svenska grödor, för vad smakar och doftar väl bättre än en svensk tomat eller gurka? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Här kan du läsa om några av de producenter som levererar svenska frukter och grönsaker till oss denna säsong.
Inspiration

Äntligen semmeltider!

Bredda utbudet av semlor och tillgodose både den traditionella gästen liksom den som söker nya upplevelser. Ta del av recept på smakfulla semlor här. Varför inte testbaka dig fram till just er speciella variant?
Inspiration

Hon har skapat en klänning för kockar

Linda Letelier Hansson driver restaurang i Skanör, deltar i coachningsträffar för kvinnor som är tävlingsintresserade, och är aktuell med att ha lanserat Sveriges första kockklänning. Hon berättar om vikten av att nätverka med andra kockar i branschen.
- Att stötta varandra i en tuff bransch är viktigt, särskilt för oss kvinnor.
Inspiration

Braxenfärs: Regional råvara och god resurs

Braxenfärsen har en fin, neutral och mild smak. Den passar med många olika sorters smaksättningar – dill, citron, ansjovis eller varför inte med asiatisk touch? Bernt-Ove Andrén, platschef på Stockholms Fiskauktion, berättar om det resurskloka i att ta tillvara braxen och tipsar om bästa tillagningsknepen.
Inspiration

Så kan du tjäna mer på ditt kaffe

Vi befinner oss i en tid med stora utmaningar. Utmaningar som även i stort påverkar kaffeindustrin. Klimatförändringar skapar osäkerhet bland odlare. Plötsliga och oväntade väderförändringar tär hårt på skördarna och både frost och torka har lett till mindre avkastning på kaffeträden. I kombination med stora logistiksvårigheter under rådande pandemi har kaffebranschen ställts inför tuffa utmaningar, och priserna på kaffe går upp i alla led.
Sortiment

Smashburger

Det har aldrig varit enklare att få till den där perfekta hamburgaren! 

Inspiration

Vårt eget vegetariska sortiment

Många väljer att äta mer grönt utan att för den delen kalla sig vegetarianer. Martin & Servera erbjuder ett brett sortiment av vegetariska produkter med en stor variation smaker.
Sortiment

Rscued

Rscued räddar frukter och grönsaker som annars skulle gå till spillo av olika anledningar. Det är inget fel på de frukter och grönsaker som används i juicen, oftast är det till exempel en gropig apelsin, en banan med skönhetsfläckar, en kantstött citron eller innehållet från en skadad fruktlåda som kan innbära att en hel kartong perfekta frukter slängs.
Inspiration

Elleholmstomat odlar Sweeterno - En god, välsmakande och hållbart producerad tomat

Vår satsning tillsammans med svensk odling fortsätter. Tillsammans med Elleholmstomat introducerar vi sorten Sweeterno på den svenska marknaden.
Sortiment

Färdigskuret för baren

Grönsakshallen lyssnar alltid på kundens önskemål och sortimentet av färdigskuret växer snabbt. Produktionen styrs i hög grad utifrån kundernas behov och flera av produkterna här är framtagna för att passa just i baren.
Sortiment

Barglas

Här har vi samlat ett urval av glas för baren, allt från gamla trotjänare som mer eller mindre alltid finns i sortimentet, till nyheter och glas som är i säsong just nu.
Inspiration

Braxenfärs - Hållbar svensk vildfisk som gör gott och smakar gott

Nu är det möjligt att laga god och nyttig mat från fisk som tidigare har släppts tillbaka i vattnet. Braxenfärsen framställs av braxen som är fiskad i Vänern och Mälaren, och har fått grönt ljus i WWF:s fiskguide, för att den är fiskad på hållbara bestånd och med skonsamma metoder.
Sortiment

Glassbägare i snygga pastellfärger

Servera sommarens glass i bägare i snygga pastellfärger. De finns i tre storlekar, 120 ml, 160 ml och 230 ml. Bägarna kommer i tre blandade färger och är tillverkade av FSC-märkt papper.
Inspiration

Ta er kaffeservering till nästa nivå - Erbjud en bredare kaffemeny

Erbjud era gäster fler valmöjligheter och nya smakupplevelser. I Zoégas Professionals noga utvalda sortiment finns blandningar och espresso för alla smaker.
Regionalt

BD Fisk och Kalix Löjrom

Kalix Löjrom är Sveriges första ursprungsmärkta livsmedel. Det är en delikatess som många restauranger och konsumenter uppskattar. Bakom produkten ligger ett gediget hantverk och yrkeskunnande.
Sortiment

Innovativa plagg

Genom alla år har Segers utvecklat sitt sortiment utifrån användarens behov. Här presenterar de stolt två unika och mer hållbara plagg. De är sydda med hjälp av en innovativ metod med färre sömmar vilket gör att de blir mer slitstarka. Det unika sättet produkterna tagits fram på har också gjort att plaggen lyckats få in en naturlig stretcheffekt. Fördelen med det är att plaggen får en bra passform – oavsett om de används av en man eller kvinna. Mia Kinn, marknadschef, berättar om projektet.
Inspiration

Alternativa proteiner

Vi ser den överallt, den ökande trenden av vegansk och vegetarisk mat. Gästerna blir mer och mer medvetna om vad de äter och man har fått upp ögonen för hur goda och hälsosamma alternativ det finns på marknaden. Här har vi samlat tips på bra alternativa proteiner. Du hittar produkter, information om leverantörer, utbildningar och inspirerande recept.
Inspiration

Optimera pastan för take away

Pasta med sina många och varierande former är både uppskattat och ett smart sätt att få goda och lönsamma måltider på menyn. Ta del av tips på hur du kan tillaga Barillas pasta på bästa sätt för take away och erbjuda dina kunder en god och högkvalitativ pastarätt.
Inspiration

Uteservering

Med den efterlängtade vårsolen kommer suget att sitta ute. Här hittar du både den perfekta drycken att servera och utrustningen som gör din uteservering extra trivsam.
Inspiration

Svensk röd och vit boskap

SRB är sedan gammalt en av våra vanligaste mjölkkor. Kött från SRB-kor är ett ressurssmart val eftersom de först har mjölkats under många år och varit ute på bete i minst tre säsonger. Köttet har därför ett mer naturligt insprängt fett i musklerna och blir mycket smakrikt. Ett bra mört svenskt kvalitetskött.
Inspiration

Stämningshöjande LED-ljus

Med LED-ljus kan du skapa en härlig stämning i lokalen eller på uteserveringen. Häng slingor bjälkar, träd eller i tak. Placera hållare på bord och i fönster. I vårt sortiment har vi både LED lampor, vackra hållare och ljusslingor.
Inspiration

Sarv - svenskt viltkött när det är som bäst

Handjuret, tjuren bland renarna, kallas för sarv. Precis innan sarven går i brunst är han som störst och då är tiden redo för Samebyarnas renägare att leta upp och samla alla renar till renskiljning. Med sin karaktäristiska smak och unika fettkappa har sarven seglat upp som en riktigt populär höstdelikatess.
Inspiration

Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott

Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.
Inspiration

Framtidens hygienlösningar bygger på återvinning och återanvändning

Tork är ett varumärke som står för innovation och utveckling. När Essity, företaget bakom Tork, nu ställer om till ett mer cirkulärt samhälle introduceras smarta och hållbara lösningar på löpande band – Tork PaperCircle, Tork PeakServe och Tork EasyCube är tre av de senaste innovationerna.
Inspiration

Arlas stora ostguide

Den macka som inte kan räddas med ost är inte värd att räddas. Kaffe och ostmacka är svenskarnas vanligaste frukost. Men mackan har tagit ett stort kliv vidare från morgontimmarna och förekommer nu även till lunch och middag i både varma och kalla konstellationer.
Inspiration

Huhtamaki - Hållbara pappersförpackningar från Finland

I vårt grannland i öst ligger Huhtamaki som tillverkat förpackningar sedan 60-talet. Varje år serveras 19 biljoner drycker i deras pappersbägare världen över. Deras genomgående miljötänk gör dem till en hållbar aktör på den globala förpackningsmarknaden.
Inspiration

Upptäck premiumbrödseffekten!

En färsk undersökning från Korvbrödsbagarn visar att gäster i genomsnitt är villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare. Ett enkelt sätt att uppgradera din burgarportion är att växla upp brödet.
Inspiration

Prisad anka från Viking Fågel – landslagskockarnas självklara val

Svensk premiumanka från Viking Fågel blev Svenska Kocklandslagets självklara val som huvudråvara till varmrätten under Culinary World Cup. Ett nära samarbete mellan laget, Viking Fågel, Martin & Servera och Fällmans Kött ledde fram till en råvara som ligger i tiden.
Inspiration

Vilt

Här kan du läsa om våra viltleverantörer, inspireras av hur kockar som Erik Videgård och Simon Laiti jobbar med vilt samt ta del av de godaste viltrecepten.
Inspiration

Svenska skaldjur

Vi erbjuder dagsfärska svenska skaldjur som alla kunder kan beställa av sin säljare.
Inspiration

Ekologiskt vin och hållbar odling

Enjoy Wine & Spirits arbetar ständigt med att utöka det ekologiska sortimentet. Här förklarar de lite mer om ekologiska viner, naturviner och hållbar odling.
Inspiration

Domaine Boutinot – Vin skapat med känsla

Flera faktorer är avgörande när det gäller att skapa fantastiskt vin. Mistralen, jorden, månen, fingertoppskänslan och timingen spelar in. Boutinot Wines finns i ett område med helt rätt förutsättningar och skapar unika viner av hög och jämn kvalitet.
Inspiration

Vad är Oumph!?

Oumph! Är en relativt ny råvara gjord på sojabönor. Det är en produkt från växtriket med en helt ny konsistens som faller även de stora köttälskarna i smaken!
Inspiration

Franschhoek Cellar

Franschhoek Cellar är en vingård från det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region, Sydafrika. Huvudbyggnaden uppfördes redan 1920 av den legendariska John Winshaw, grundaren av Stellenbosch. Idag ingår Franschhoek Cellar i koncernen DGB, Douglas Green Bellingham. De exporterar till hela världen, framförallt till Storbritannien.
Inspiration

Bara dryckesvärldens bästa är bra nog

Fentimans Beverages är en serie med hantverksmässigt bryggda ofiltrerade och naturliga drycker baserade på färsk ingefära.
Inspiration

Must och lemonad passar till det mesta

Vi pratade med Anders Östlin som jobbar på Kiviks Musteri för att höra mer om äppelmust, hur mustningen går till och vilka smaker som känns aktuella just nu. Vi fick också höra mer om lemonad och årets smaker.
Inspiration

Välkommen till Viking Fågel

Fågel av hög kvalitet har fötts upp hos Viking Fågel i Skåne sedan 1994. Fågelslag som kyckling, majskyckling, ungtupp och gås når Martin & Serveras kunder i hela landet. För fågelbonden Björn Olsson är arbetet ett hantverk där stor omsorg läggs vid djurhållningen, rätt fodermix och samarbetet med kräsna kunder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.