Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Så optimerar du kaffeserveringen med snabbkaffe
Inspiration

Så optimerar du kaffeserveringen med snabbkaffe

Snabbkaffe, pulverkaffe, instant – kärt kaffe har många namn. I denna artikel av Nescafé® djupdyker vi i kategorin snabbkaffe och upptäcker var, när och hur detta kaffe är optimalt för din kaffeservering.

När Nescafé® lanserades 1938 blev produkten omtalad världen över. Genom att extrahera vätskan från bryggt kaffe uppfanns kaffegranulatet, vilket innebar att kaffe kunde avnjutas var som helst och när som helst, så länge du hade tillgång till varmt vatten. 

5 snabba om snabbkaffe

  1. Snabbkaffe består av 100% kaffe, inget annat.
  2. Över 5500 koppar Nescafé® konsumeras – varje sekund.
  3. Snabbkaffe har en hög serveringskapacitet; en kopp tar 5–12 sekunder att tillreda.
  4. Enkel hantering - utan filter och sump sparar du både tid och pengar.
  5. Stor kapacitet på liten yta; en snabbkaffelösning tar upp lite utrymme jämfört med motsvarande lösningar för bryggkaffe.
 

Kaffeserveringar där Nescafé® är optimalt


När det går mycket kaffe, under kort tid
Snabbkaffe tillreds snabbare än traditionellt bryggkaffe, vilket gör det optimalt för servering av större volymer. Som vid frukost- och lunchserveringar, konferenser eller andra event. 

När du bara behöver en kopp
På hotellrummet, eller vid andra tillfällen då ni endast serverar en kopp kaffe åt gången, är portionsförpackade sticks en perfekt lösning. Färdigdoserade för en kopp ger den bästa smaken och är enkelt för gästen att tillreda. 

Kaffe på resande fot
När kaffeserveringen sker på resande fot, är bryggningen ofta en utmaning. Med Nescafé® i doserade påsar anpassat för termos, går både serveringen och hanteringen smidigt. På tåget, i bussen eller på flyget – varje resa förtjänar en smakfull kopp kaffe. 
 

Så tillverkas Nescafé®


Det finns två metoder för att tillverka kaffegranulatet som utgör Nescafé®; genom frystorkning eller spraytorkning. I båda metoderna är det kaffebönor som rostats, malts och bryggts till det kaffe som man normalt sett dricker, som sedan genomgår en avdunstningsprocess där hälften av vätskan tas bort, och kvar blir ett sirapsliknande koncentrat. 

Frystorkning
Det koncentrerade kaffeextraktet fryses och torkas vid låg temperatur under vakuum, och slås sedan itu till små kaffegranulat. 

Spraytorkning
Kaffekoncentratet sprutas under tryck in i en varmluftsström i ett gigantiskt torn som kallas "Egron". Detta skapar ett kaffepulver som tillsammans med ånga bildar det slutliga granulatet. 
 

Se filmen om hur Nescafé® plan stöttar kaffebönder

Kaffebönans ursprung

På grund av sin förkärlek till näringsrik jord och massor av regn, växer kaffe bäst i de tropiska områdena runt ekvatorn, också känt som "The Bean belt". Brasilien är den största producenten med 2,6 miljoner ton per år, följt av Vietnam med 1,7 miljoner ton per år. Colombia hamnar på tredje plats med 9 procent av världsproduktionen.
 
Kaffebönorna till Nescafé hämtas från ursprungsländer när de är på höjden av sin skördesäsong, för att säkerställa bästa kvalitet. Kaffeproducerande länder har olika skördetider, vilket innebär att ett enda ursprungsutbud inte kan garantera de konsekventa kvalitetsnivåer på kaffebönor som Nescafé kräver. Det innebär att deras källor förändras under året, så att du kan njuta en smakfull kopp Nescafé som smakar lika bra, varje gång. 
 

Nescafé® i sortimentet

Nescafé Gold Sticks snabbkaffe 300x2g
106000, NESCAFÉ, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Nescafé Espresso snabbkaffe 500g
480749, NESCAFÉ, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Nescafé Lyx mellanrost snabbkaffe 200g
397299, NESCAFÉ, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Nescafé Mokambo 500g
323137, NESCAFÉ, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Rainforest Alliance
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer inspiration från Nestlé Professional

Inspiration

Vägen till en godare espresso

Espresso är ett kulturellt fenomen som har fängslat hjärtan och smaklökarna hos miljontals människor runt om i världen, och inom kaffevärlden har espresso en speciell plats. Att vara barista är inte bara ett jobb, det är en livstil som handlar om att närma sig hantverket med passion, och dela med sig av sin kärlek till kaffe. Zoégas Professional ger dig tipsen på hur du serverar en intensiv och smakrik espresso.
Inspiration

Så kan du tjäna mer på ditt kaffe

Vi befinner oss i en tid med stora utmaningar. Utmaningar som även i stort påverkar kaffeindustrin. Klimatförändringar skapar osäkerhet bland odlare. Plötsliga och oväntade väderförändringar tär hårt på skördarna och både frost och torka har lett till mindre avkastning på kaffeträden. I kombination med stora logistiksvårigheter under rådande pandemi har kaffebranschen ställts inför tuffa utmaningar, och priserna på kaffe går upp i alla led.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.