Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Åkerbärsglassbomb fylld med vit chokladcrème i knäckkorg. En rätt från Doktorsvillan i Piteå som är en del av en 6-rätters nyårsmeny med franska och norrländska influenser.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Åkerbärsglass
5 dl åkerbär, det går bra med annan frukt också
1 dl socker
2 dl vatten
8 äggulor
4 dl socker
3 msk vodka
4 msk vitt vin
1 liter vispad grädde
8 äggvitor, hårt vispade
Vit chokladcrème
2 dl vispad grädde
200 g vitchoklad, finhackad
1 msk åkerbärslikör
Knäckkorg
1 dl socker
100 g smör
1 dl sirap
1 dl mjöl
Tillagning
Åkerbärsglass
Koka ihop åkerbär, socker och vatten under lock 15 min på svag värme. Sila.
Vispa äggulor, socker, vodka och vitt vin till 85° i vattenbad.
Vänd ner åkerbärssmeten i äggen, vänd sedan ner grädden och de vispade äggvitorna.
Kör i glassmaskin.
Fyll 10 portionsformar till hälften med glassmeten.
Klicka i vitchokladcrèmen och fyll på med mer glass.
Stryk formarna släta och frys.
Vit chokladcrème
Koka upp grädden.
Lägg i den hackade vita chokladen, blanda till den smält.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.