Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Enkel, somrig och lite tropisk dessert.
Ingredienser
Lagom åt:
10 personer (10 glas)
Karamelliserad ananas
500 g ananas, art. nr. 102871
180 g strösocker
60 g vatten
Pocherad maräng
80 g äggvita
60 g strösocker
1 msk vaniljsocker
(1-2 g svartpeppar)
5 dl mjölk
Sockerplatta
Kokoskräm
100 g vit choklad
½ gelatinblad
75 g kokosmjölk
75 g grädde
125 g grädde
Artiklar ur receptet
102871, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Tillagning
Karamelliserad ananas
Koka upp vatten med socker. Låt det koka tills det karamelliserar sig till en gyllenbrun färg.
Rör inte när det börjat koka, då kristalliserar det sig.
Häll i ananasen, se till att den är rumstempererad, annars stelnar sockret.
Rör runt och låt puttra några minuter, tills ananasen mjuknat. Häll då över i ett durkslag men spara saften också.
Lägg ananasen i glas och häll i någon msk av vätskan.
Pocherad maräng
Vispa upp äggvitan till ett hårt skum, tillsätt strösocker och vaniljsocker, vispa fast.
Vänd ner svartpeppar lite i taget och smaka av, det ska smaka mycket mer än man vill då det ska blandas med annat också. Detta är valfritt.
Sjud mjölken men den får inte koka.
Doppa en sked i mjölken och spritsa sedan maräng på, doppa ner igen och släpp ner marängen i mjölken.
Låt sjuda i några minuter tills den satt sig.
Ta försiktigt upp och lägg på en tallrik eller fat. Lägg en maräng i varje glas.
Sockerplatta
Koka upp och låt koka tills det är karamelliserat till gyllenbrun färg.
Häll ut på en silpatmatta och låt stelna.
Mixa till ett pulver i en robot coupe.
Skär ut rundlar ur en tårtbricka eller kartong. Lägg tårtbrickan på en silpatmatta och sikta över sockerpulvret.
Ta bort snabbt så inte sockret fastnar på brickan, det blir lätt fuktigt.
Låt smälta i ugnen på 180 grader i ca 1–1 ½ minut, precis så det börjar bli glansigt.
Det går att bara sikta ut sockret direkt på silpatmattan och bryta bitar också.
Lägg sockerplattorna på den pocherade marängen eller stick ner i den spritsade kokoskrämen.
Kokoskräm
Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten.
Hacka chokladen i småbitar.
Koka upp kokosmjölk med den lilla delen grädde och häll över chokladen.
Blanda runt ordentligt och mixa sedan med stavmixer.
Tillsätt den stora delen grädde och mixa igen.
Plasta mot ytan och kyl krämen över natten.
Vispa upp och spritsa i glasen eller ägga och lägg på en sockerplatta.
Artiklar ur receptet
102871, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)