Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ärt- och grönkålsspread

Recept skrivet av
Mathias Dahlgren
  • Vegetariskt
När man vill mixa något grönt och kallt är frysta gröna ärtor toppen att använda, både för den goda smaken och för de goda konsistensgivande egenskapernas skull. Gröna ärtor fungerar lite på samma sätt som avokado, de kan kombineras med mycket och smaksättas i många olika riktningar.

Ingredienser

Lagom åt: 12 personer

  • 400 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g grönkålsblad
  • 10–14 ramslöksblad
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Mixa ärtor, grönkål och ramslök med olivolja till önskad konsistens.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera till bröd.
  4. Förvara i kylen.

Recept ur boken: RUTABAGA - Med fokus på grönsaker av Mathias Dahlgren

Köp Mathias Dahlgrens nya bok RUTABAGA – Med fokus på grönsaker i vår monter på GastroNord och få den signerad. 25 april kl 14:00, monter A38:30.

ISBN: 9789174246766
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader