Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.
Börja med att gnida in blomkålen med smör, salta och peppra.
Ställ sedan in i ugnen 175º i ca 30-40 minuter tills blomkålen är genombakad och fått fin färg.
Ös gärna blomkålen med smöret som hamnar i plåten några gånger under tillagningen.
Skala och tärna potatisen. Fräs löken i olja i en gryta med alla torra kryddor.
Tillsätt vitlök, riven ingefära och tomatpuré. Fräs i någon minut.
Lägg potatis i en gryta med vatten, kokosmjölk och salt. Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk, ca 15-20 min.
Tillsätt kikärter, limeskal och limejuice.
Koka upp och servera med nykokt ris, bakad blomkål, naan och hackad färsk koriander.
Vi rekommenderar
Inspiration
Smakrika och hållbara vintergrytor
Tim, Jens och Fredrik är tre erfarna kockar som sadlat om. Tim och Fredrik jobbar i Martin & Serveras säljkår och Jens, tidigare distriktsansvarig säljare, är numera General Manager för de svenska Kocklandslagen. Vi bad dem ta fram två recept var på goda rätter som du kan laga utan att det kostar allt för mycket. Recepten skulle även kreeras utifrån ett hållbarhetsperspektiv och med möjlighet att byta ut ingredienser till mindre ädla detaljer.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.