Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Bakad piggvar, friterat piggvarsslag, brynt smörhollandaise, torkad tomat, grillad salladslök inkokt i musseljuice, blåmusslor, brandade med rökta musslor toppad med salladslök och schalottenlök.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Piggvar
1500 g piggvarsfilé. Spara slagen till panering.
Hollandaise
500 g smör
5 st äggulor
5 msk citronsaft
Salt
Vårlök
5 knippen vårlök
5 dl musseljuice
Salt och peppar
Blåmusslor
2-3 nät blåmusslor
5 st vitlöksklyftor
2,5 st gul lök
Timjan
Brandade En fransk variant på vår lappskojs, alltså ett smaksatt potatismos.
8 st bakpotatis
Smör
Rökta musslor
Citron
Salt och peppar
Garnityr
Schalottenlök
Salladslök
Blåmusslor
Tomatpulver
1,25 kg tomater
Salt och peppar
Vinäger
Tillagning
Piggvar
Stycka piggvaren och avlägsna slaget. Rimma piggvaren i 10% rimlag i 10 minuter.
Stek sedan piggvaren i smör tills den är 38° i innertemperatur.
Panera slagen och fritera på 160° tills den är gyllenbrun och frasig.
Hollandaise
Gör en hollandaise på brynt smör som du sedan häller upp i sifon och matar med två patroner.
Vårlök
Grilla vårlöken och vakuumpacka med uppsmakad musseljuice.
Blåmusslor
Koka blåmusslor med lök och örter.
Kyl sedan ner och plocka musslorna, skölj bort eventuella gruskorn om de behövs.
Rök därefter hälften av musslorna i röklåda. De rökta sparas till brandaden, resten till garnityr.
Brandade
Baka bakpotatis på 225° i 45 minuter eller tills dem är helt genombakade.
Plocka sedan potatisen och blanda med smör och hackade rökta musslor, smaka av med kryddor och citron.
Tomatpulver
Strimla salladslök och hyvla schalottenlök som toppar brandaden.
Torka tomater över natten tills de är ordentligt torra och mixa sedan i termomixer till pulver.
Artiklar ur receptet
070946, F&G M/S, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
485664, FELDTS, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
330639, LPM POTATIS, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
560003, ABBA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
070953, F&G M/S, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
159947, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
111625, F&G M/S, Italien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
141887, Svenskt Smör från Arla, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg