Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Bearnaisesås är en klassiker till många köttdetaljer och alltid lika populär bland restauranggästerna. Det här receptet är den klassiska varianten med en reduktion på schalottenlök och vinäger samt smaksatt med färsk dragon.
Koka upp vinäger, vatten, schalottenlök och dragon och reducera till hälften. Sila av reduktionen ner i en kastrull, låt svalna något.
Häll äggulorna i reduktionen och vispa till ett äggskum runt 65 grader.
Tillsätt det skirade smöret lite i taget under vispning till önskad konsistens. Smaka av med färska örter och salt.
Tips!
Smak
Hitta din personliga favoritvinäger. Det kan göra stor skillnad i smak. Anpassa mängden skirat smör efter vilken konsistens du är ute efter.
Variera såsen
När du har grunden kan du smaksätta hur du vill för att få variation på menyn. Byt ut de hackade örterna mot chili, tryffel eller något annat spännande som passar just er meny.
Hollandaisesås är en krämig emulsionsås som passar utmärkt till fisk och primörer. Att servera hollandaisesås till färsk sparris på våren är en favorit på menyn. Hollandaisesås ingår också i brunchklassikerna ägg benedict och ägg florentine.
Sandefjordsåsen är en riktig restaurangfavorit och älskad av många. Den består av lika delar grädde, smör och crème fraiche. Såsen är enkel att göra och kan smaksättas på många olika sätt och ett perfekt tillbehör till fint bakad fisk, till exempel röding.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.