Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Blåbärssorbet, blåbärspannacotta smaksatt med Amaretto, mazarin, sura band på blåbär, brynt smörkräm, rödbetsmaräng, torkade blåbär och torkad rödbetskrisp.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Blåbärspannacotta
5 st gelatinblad
5 dl blåbärspuré
2,5 msk citronsaft
7,5 dl grädde
7,5 msk Amaretto
1,25 dl socker
Blåbärssorbet
2,5 liter frysta blåbär
5 dl sorbetsockerlag
5 st citroner, zestade
Mazarinkaka
3125 g mandelmassa
125 g smör
5 st ägg
Syrliga blåbärsremmar
12,5 gelatinblad (37 g)
6,5 dl blåbärspuré
6 ½ dl socker
20 g agar agar
socker och citronsyra att täcka med
Brynt smörkräm
350 g smör
350 g äggula
125 g citronsaft
200 g socker
Rödbetsmaräng
125 g florsocker
125 g äggvita
5 msk rödbetspuré
Tillagning
Blåbärspannacotta
Lägg gelatinet i blöt.
Koka blåbärspuré, citronsaft, grädde och Amaretto med sockret. Ta sedan bort från plattan.
Pressa vattnet ur gelatinbladen och tillsätt laden i blåbärssmeten.
Gjut i önskad form.
Blåbärssorbet
Fyll upp en pacojet-behållare med frysta blåbär, häll därefter på sockerlag och zesta i citronerna.
Kör i pacojet tills sorbeten uppnått önskad konsistens.
Mazarinkaka
Dela mandelmassan i mindre bitar.
Mixa ingredienserna släta i matberedare, baka sedan i ugn på 175° i 10 minuter.
Vispa runt i kakan, om den behöver bakas i någon minut till.
Syrliga blåbärsremmar
Lägg gelatinet i blöt.
Koka blåbärspuré, socker och agar agar i 15 minuter.
Vispa i gelatinet när smeten har svalnat något.
Gjut tunt på silikonmatta, strö över socker/citronsyra blandning och frys.
Rulla sedan ihop den stelnade smeten med den släta sidan uppåt som en rulltårta och skär i ringar.
Doppa rullarna i socker/citronsyra.
Brynt smörkräm
Bryn smöret, blanda sedan i alla övriga ingredienser och vispa på spisen tills det tjocknar, dra av och passera genom sil.
Lägg upp på sprits och kyl ner.
Rödbetsmaräng
Vispa florsocker och äggvita luftigt.
Vispa i rödbetspuré som mixats av kokta rödbetor.
Torka sedan tunt över natten i torkskåp.
Garnityr
Torka blåbär som pudrats med florsocker och torka även rödbetspuré.
Pulsera sedan i mixer till grovt pulver.
Strö över desserten.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.