Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Traditionella smaker och julfavoriter dukas upp på julbordet på Rökeriet Fjäderholmarna. Den hemlagade blodpuddingen är ett populärt inslag.
Ingredienser
12 portioner
1000 g grisblod: 1 liter
2 st äpplen Royal Gala: 2 st
540 g glutenfritt mjöl: 9 dl
100 g Cognac: 1 dl
200 g späck
0,5 tsk kryddnejlika malen
1 msk salt
0,5 tsk kryddpeppar malen
0,5 tsk vitpeppar malen
70 g sirap: 0,5 dl
2,5 tsk mejram
400 g bayersk folköl: 4 dl
1 st lök gul
250 g smör
Tillagning
Tina blodet och sila ner i en bunke med öl och cognac samt ca 130 g späck. Mal ner ca 130 g späck.
Blanda mjöl och kryddor. Vispa ner mjölblandningen hårt med vätskan.
Skär bort kärnhuset från äpplena och tärna resterande fint.
Skala och skär löken fint, svetta löken i smör tills den blir mjuk och vänd ner i smeten med äpplet.
Värm upp ugnen till 200º.
Gör ett stekprov med lite av smeten för att se om det behövs mer mjöl eller kryddning.
Lägg resterande späck i botten av en brödform.
Häll på smeten.
Baka blodpuddingen i vattenbad på 200º i ca 75 minuter. Testa med en provnål, smeten ska inte fastna på nålen.
Kyl ner blodpuddingen och skiva i portionsbitar och stek till en krispig yta.
Servera med stekt fläsk, sötade äpplen och brynt smör.
Utvalda ingredienser från receptet
327237, DALSJÖFORS, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
872937, KOCKENS, Madagaskar
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
190835, HÄLLNÄS HT, Sverige
{{jmfprisString}}/styck (st)
{{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
126656, MÅRTENSSONS, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)