Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Blomkålssallad med västerbottensost

Recept skrivet av
Andreas Lindblom
En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 500 g blomkål
  • 100 g Västerbottensost
  • ½ purjolök
  • 1 citron
  • 2 msk olja
  • vatten
  • malen svartpeppar
  • curry
I hjärtat av Västerbottens vildmark ligger Källans hotell, spa och konferens. Det är en plats för både arbete, rekreation och inte minst återhämtning. Kock på Källan är Andreas Lindblom, en ung talang från orten som bestämde sig tidigt för att bli kock. På Källan lagar han husmanskost på bra råvaror och som norrlänning gillar han bland annat vilt och svamp.

Tillagning

  1. Riv blomkål och ost grovt, hacka purjolöken.
  2. Riv skalet av citronen och pressa ned saften.
  3. Blanda ihop med olja och vatten, smaksätt med peppar och curry.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader