Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Brisket med barbecuesås

Recept skrivet av
Ove Feeser
Brisket med BBQ-sås är en riktig sommarklassiker som passar utmärkt att servera som den är eller på barbeque-buffén med andra rätter och tillbehör. Kryddblandningen Boston buttrub gnids in i köttet innan tillagning och ger köttet extra sting!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

BBQ sås

  • 5 st gul lök
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 1 liter brunfarin
  • 1 liter tomatpuré
  • 7 dl kalvfond, koncentrerad
  • 1,5 srirachasås
  • 1 dl liquid smoke
  • salt och peppar

Boston buttrub

  • 2 delar Salt
  • 2 delar svartpeppar
  • 1 del lökpulver
  • 0,5 del rökt paprikapulver
  • 0,25 delar chili
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.

Tillagning

Brisket

  1. Gör i ordning kryddblandningen Boston buttrub och gnid sedan in köttet i detta.
  2. Tillaga köttet på låg värme, gärna med rökflis eller chunks under de första två timmarna. Temperaturen i grillen ska vara mellan 100-110°. Köttet är klart när köttets innetemperatur mäter 90-93°. Detta tar mellan 10-16 timmar. Du vet att köttet är klart när du kan sticka ner en gaffel i köttet med lätthet.
  3. Låt köttet ligga och vila minst en timme innan servering.

BBQ-sås

  1. Skala, hacka löken och vitlöken fint.
  2. Blanda löken och vitlöken med alla ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Koka sakta i ca 25 minuter.
  3. Smaksätt med salt och peppar.

Ove Feeser har ett gediget kunnande om kött och styckning. I den egna butiken Frölunda Lilla Saluhall jobbar han med genuint mathantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött på egen hand för att nå bästa kvalitet. Nu delar Ove Feeser med sig av sina bästa recept för sommarens barbecue- och grillkvällar.
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader