Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Cellentani med miso, trattkantarell och grönkål

Recept skrivet av
Martin & Servera
Mison ger en väldigt bra kropp till en vegetarisk pasta utan behöva använda fonder. Passar utmärkt tillsammans med de stekta trattkantarellerna och parmesanosten. Pastaskruvarna, eller Cellentanin (italiensk pasta gjord på durumvete) passar fint till den krämiga såsen.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner 

  • 800g Cellentani
  • 500g Trattkantarell
  • 200g Smör
  • 20g Timjan
  • 50g Misopasta
  • 20g Vitlök, pressad
  • 200g Formaggio Duro
  • 200g Grönkål
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Normalt så brukar man säga 10 liter vatten per kilo pasta men i det här fallet gör det inget om det är mindre vatten, då blir det mer stärkelserikt och lättare att binda såsen.
  2. Riv grönkålen från stjälken, torka i ugn på ca 180°c i 5-10 minuter. Kålen ska vara krispig men inte få färg.
  3. Svetta ur trattkantarellerna i en torr panna, är de väldigt stora så dra isär dem till en bättre storlek. När all vätska är borta tillsätt smör, vitlök och timjan. Stek på mellanvärme så att inte smöret bränner, det kommer användas senare. Stek tills svampen har börjat bli krispig och smaka av med salt. Plocka sedan upp den för att rinna av i en sil eller på papper. Sila och spara smöret.
  4. Koka pastan till precis innan al dente, spara ca 5 dl pastavatten och häll av resten. Skölj pastan så att kokningen avstannar och stärkelsen sköljs bort, vilket gör att pastan inte kommer klibba medan du gör klart såsen.
  5. Ta smöret från svampen, misopastan och hälften av pastavattnet. Koka och vispa ut mison tills du har fått en krämig sås. Smaka av med salt efter behov men tänk på att pastavattnet redan är salt så det kommer eventuellt inte att behövas. Justera tjockleken på såsen med mer pastavatten efter behov.
  6. Lägg i pastan i såsen och vänd ihop tills du har fått en krämig pasta. Vänd ner svampen och toppa med riven formaggio duro och grönkål.

Artiklar ur receptet

Cellentani 5kg
404046, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vitlök pressad 1kg
561142, Martin & Servera, Kina
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Formaggio Duro 29% 1kg
417725, Martin & Servera, Ungern
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.