Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Servera en ljuvligt god falafel gjord på svenska gula ärtor med en baba ganoush gjord på svenska öländska vita bönor. Tillsammans med Lantmännen Cerealias nyhet Tunnpannkaka Special med palsternacks- och morotsmjöl har du en modern tappning på en klassisk falafelwrap. Måste testas!
Ingredienser
Receptet ger: 60 falaflar
Falafel
400gr GoGreen Gula ärtor, torra
300gr soltorkade tomater i olja
200gr hackad gul lök
50gr hackad chili eller sambal oelek
80gr AXA Havregryn
55gr majsstärkelse
40gr vitlök
Salt efter smak
Baba Ganousch
100gr GoGreen Svenskodlade Vita bönor, torra
500gr aubergine
100gr hackad gul lök
40gr hackad vitlök
1,5 dl olivolja
1 msk Sambal Oelek
Salt efter smak
Tillagning
Falafel
Blötlägg ärtorna och koka enligt anvisningarna för kokning i ånga.
Mixa de kokta nedkylda ärtorna med övriga ingredienser till en slät smet. Forma till bollar om ca. 15-20gr styck och stek i rikligt med olja.
Baba Ganousch
Blötlägg och koka de vita bönorna enligt anvisningarna för kokning i ånga.
Dela auberginerna på längden och skåra köttet utan att skära igenom skalet. Ringla över 0,5 dl olja och ugnsgrilla dem i 200 gr varmluft i ca. 25-30 minuter.
Dra ur köttet ur skalet och mixa samtliga ingredienser till en fin slät Baba Ganoush.
Sallad
Skiva zucchini tunt och blanda väl med övriga ingredienser, låt stå 15-20 minuter och dra innan servering.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.