Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Chipotlekyckling med svarta bönor

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Lågtempererad chipotlekyckling med svarta bönor och pico de gallo. Om du vill kan du med fördel servera den här rätten med ugnsbakade klyftor av sötpotatis!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Lågtempererad kyckling

  • 3 hela kycklingar eller 10 kycklinglår
  • 5 msk rapsolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Chipotleglaze

  • 7 msk chipotlepasta
  • 7-8 msk rapsolja
  • 3 tsk flytande honung

Pico de gallo

  • 8 st tomater
  • 3 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda chili
  • 2-3 st röda paprikor
  • 2-3 st lime
  • koriander

Svarta bönor

  • 2-3 st gula lökar
  • smör och olja till stekning
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2-3 st röda chili, spansk peppar, hackad
  • 1 kg svarta bönor, kokta
  • salt
  • malen svartpeppar
  • koriander

Till servering

  • chili flakes

Tillagning

Glaserad kyckling

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Sätt kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan, salta och peppra.
  3. Blanda alla ingredienser till glazen. Pensla på hälften av glazen och sätt in kycklingen i ugnen.
  4. Låt kycklingen stå ca 50-60 minuter tills den når en innertemperatur på 78°-80°. Om man använder kycklinglår går det snabbare. Gör tillbehören under tiden.

Pico de gallo

  1. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Hacka löken, vitlöken och chilin. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
  3. Blanda allt och pressa över lime. Hacka koriandern och vänd ner i röran.

Svarta bönor

  1. Strimla löken och fräs den i smör och olja.
  2. Lägg i vitlöken och chilin mot slutet.
  3. Vänd i bönorna och smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över koriander.

Servering

  1. Ta ut kycklingen och pensla den med resten av chipotleglazen.
  2. Strö över chili flakes.
  3. Servera bönorna ihop med kycklingen och pico de gallo.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader