Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Chokladkaka

Recept skrivet av
Hector Hernandez
Chokladkaka med dulce de leche, hallon, blåbär och hasselnötter.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Chokladkaka

  • 1 st kladdkaka 1,2 kg, 200550

Dulce de leche

  • 397 g kondenserad mjölk, 186726

Hallonpuré

  • 1 kg pure hallon osötad, 349528    
  • 100 g strösocker          
  • 5 g agar agar 
  • 0,5 dl citronjuice

Hasselnötter

  • 25 g hasselnötskärna
  • salt     
  • honung
Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Hector Hernandez är key account manager på Martin & Servera. Vi bad honom laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Serveras på

simpleimage
908172 - BAUSCHER - Utrustning
0,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Chokladkaka

  1. Dela chokladkakan i små kuber ca 2 cm x 2 cm.

Dulce de leche

  1. Koka kondenserad mjölk i varmt vatten 3 timmar.
  2. Låt svalna och spara i spritspåse tills servering.

Hallonpuré

  1. Värm upp 1 kg hallonpuré och 100 g socker i en kastrull.
  2. Tillsätt agar agar 5 g och koka under en minut till 85° och därefter lägg in 0,5 dl citronjuice.
  3. Kyl ner några timmar och mixa tills den får en slät textur.
  4. Spara i spritspåse till servering.

Hasselnötter

  1. Värm ugnen tills 175°.
  2. Rosta hasselnötter ca 5-10 minuter tills den får en härlig brun färg.
  3. Lägg lite honung över och lite salt.
  4. Spara tills servering.

Inspiration

Matsvinn - en högaktuell fråga

Varje svensk slänger och häller ut knappt 50 kilo livsmedel per år enligt livsmedelsverket. Men konsumenterna är inte värst, ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Matsvinnet är en fråga som nu, mer än någonsin, är högaktuell. Hur kan vi hjälpa dig som kund att arbeta hållbart och minska matsvinnet? Hector Hernandez är key account manager på Martin & Servera. Vi bad honom laga några maträtter som passar in på tema matsvinn.

Serveras på

simpleimage
908172 - BAUSCHER - Utrustning
0,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Handla direkt i vår e-handel

simpleimage
200550 - MARTIN&SERVERA - Sverige - Fryst
85,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
186726 - GOODBURRY - Nederländerna - Torrt
19,90 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
349528 - BOIRON - Frankrike - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader