Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Den ljusa färgen och den mjälla kycklingen kombinerat med friskt vitt vin och gräddig sås med hög syra. Det här är gott på riktigt. Det händer något med denna klassiker till gryta när man byter ut det röda vinet mot vitt. Det känns lättare och piggare.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1,8 kg kycklinglårfilé
salt
300 g morot
vatten
300 g steklök
50 g Arla® Svenskt Smör
Sås
5 dl kycklingbuljong från kycklingkoket
2 dl vitt vin
3 dl Arla Köket® syrad grädde
majsstärkelse
salt och svartpeppar
Till servering
färsk timjan
ugnsrostad potatis
Tillagning
Salta kycklingen och lägg den i en gryta med hela, skalade morötter. Tillsätt vatten så det täcker och koka i ca 25 min tills kycklingen är mör.
Sila av buljongen ner i en kastrull och reducera till god smak, skumma av fettet. Kyl ner kycklingen och skär ner morötterna till ca 2 x 2 cm.
Dela ner lökarna och stek i smör tills de är klara och har fått fin färg.
Koka upp buljongen med vinet, låt koka ca 10 min. Tillsätt den syrade grädden och koka 5 min till. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Värm kyckling, morot och lök i ugn på 90° ånga, sila av eventuellt spad. Häll såsen över och garnera med timjan.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.