Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Crème au chocolat

Recept skrivet av
Anders Berglund
Frukosttrenden är här för att stanna. En av alla franska klassiker är crème au chocolat.

Ingredienser

  • 80 g rumstempererat smör
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 150 g mjölkchoklad 40 %
  • 400 g vispgrädde
Inspiration

Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden

Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.

Tillagning

  1. Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader.
  2. Koka upp grädden.
  3. Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs, i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott. Temperaturen får aldrig gå ner till under 35 grader när du arbetar in grädden i chokladen.
  4. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35-40 grader. Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i chokladblandningen med en stavmixer.
  5. Täck med plastfilm (plasten ska vara i direktkontakt med krämen).
  6. Låt stå i rumstemperatur i 2-3 timmar så att krämen kristalliseras.

Inspiration

Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden

Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.