Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Dillkött på kalv

Recept skrivet av
Tim Stadin
En tidlös rätt som kan serveras året runt.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1,5 kg kalv (bog bringa eller högrev)
  • 1 st lagerblad
  • 1 liter grädde
  • 1 dl ättika
  • 1/2 dl socker
  • 10 g dillfrön
  • 2 vitperpparkorn
  • Salt
  • Maizena
  • 1 kg morötter
  • 1 kg fast potatis

Tillagning

Dag 1

  1. Skär köttet ca 3x3 cm. 
  2. Lägg köttet i en kastrull och häll i vatten så det täcker.
  3. Låt koka i ca 2 minuter och skumma av. 
  4. Tillsätt dillfrön och vitpepparkorn. Låt sjuda i ca 2 timmar, och se över mängden vatten. 
  5. Sila av köttet och tillsätt grädden i buljongen, koka upp och smaka. 
  6. Red såsen och smaka av med ättika och socker. 
  7. Tillsätt köttet, låt stå över natten och dra till sig smak (den går även att servera på en gång). 
  8. Tornera potatis och morot, låt stå i kallt vatten över natten.

Dag 2

  1. Koka upp grytan varsamt så den inte bränner. 
  2. Tillsätt dill. 
  3. Koka potatisen och moroten var för sig, blanda med olja och citron samt dill.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader