Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Färskpotatis med kyckling och fläder

Recept skrivet av
Anders Johnsson
Potatissifon, fermenterad ramslök och krispigt skinn.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Potatisskum/sifon

  • 250 g reduktion
  • 125 g pressad potatis
  • 50 g crème fraiche

Reduktion

  • 5 dl vitt vin
  • 1 gul lök, finhackat
  • 3 kvistar timjan
  • 3 klyftor vitlök
  • Koka ner till hälften

Bakade potatisskivor

  • Färskpotatis
  • Brynt smör
  • Flädervinäger
Rostad kycklingsås
  • Hårt reducerad mörk kycklingbuljong
  • Flädervinäger
  • Salt

Krispigt kycklingskinn

  • 4 st lårskinn från kyckling
  • Salt
  • Olja
  • Vitlök
  • Timjan

Picklade ramslöksknoppar

  • 100 knoppar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Fermenterad ramslök

  • Ramslöksblad
  • Salt

Vintips!

Hållbara Val
Von Buhl Julie Riesling 75cl
778902, WINEPARTNERS, Tyskland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Inspiration

Härlig mentalitet och inspirerande hållbarhetstänk

Att arbeta med hållbarhet och ha kul är i fokus på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, som ligger vid Hjälmarens sydvästra strand. Med tanke på det vackra läget är det inte konstigt att stället blommar upp på sommaren.

Tillagning

Potatisskum/sifon

  1. Blanda till en jämn och ganska rinnig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  2. Ladda med dubbla patroner i sifon och värm till 60°.

Reduktion

  1. Koka ner ingredienserna till hälften.

Bakade potatisskivor

  1. Skiva färskpotatis om ca 2 mm-skivor. 
  2. Baka av dem i vacuumpåse med brynt smör och flädervinäger. 
  3. Ånga 100° i 20 minuter.

Krispig kyckling

  1. Lossa skinnet och dra bort det från låren (spara till krispigt skinn). 
  2. Baka kycklinglåren i lite olja, vitlök och timjan i vacuumpåse på 70° över natten. 
  3. Plocka isär och låt svalna.
  4. Stek i varm panna tills de blir krispiga.

Krispigt kycklingskinn

  1. Bred ut skinnen på smörpapper och täck med ett smörpapper till.
  2. Lägg på plåt och en plåt till ovanpå.
  3. Baka på 160° i ca 25-30 minuter tills de blir gyllenbruna och krispiga.
  4. Låt rinna av på papper, salta.
  5. Bryt i små ljuvligt krispiga bitar.

Fermenterad ramslök

  1. Salta de sköljda ramslöksbladen noga med 2 % salt.
  2. Låt stå i glasburkar i rumstemperatur några dagar så de vätskar ur sig.
  3. Pressa ner bladen i vätskan så att ingen luft kommer åt bladen.
  4. Förvara i kyl. Detta håller många år.

Vintips!

Hållbara Val
Von Buhl Julie Riesling 75cl
778902, WINEPARTNERS, Tyskland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Inspiration

Härlig mentalitet och inspirerande hållbarhetstänk

Att arbeta med hållbarhet och ha kul är i fokus på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, som ligger vid Hjälmarens sydvästra strand. Med tanke på det vackra läget är det inte konstigt att stället blommar upp på sommaren.

Artiklar ur receptet

Creme fraiche 32% 2L
142943, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Vitlök
254078, F&G M/S, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Hållbara Val
Färskpotatis 35-45mm 10kg
128843, LPM Potatis, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Fläderblomsvinäger 375ml
514794, MALMÖ VINÄGERF, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.