Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fattiga riddare med vaniljglass

Recept skrivet av
Anders Berglund
Klassisk frukosträtt och en av många rätter på Bistrotekets frukostmeny.

Ingredienser

Fattiga riddare

  • 8 skivor brioche
  • Smör till stekning
  • Kanel och strösocker

Vaniljglass

  • 12 äggulor
  • 7 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 4 st vaniljstänger
  • 20 g ekchips
Inspiration

Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden

Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.

Tillagning

Dag 1:

Gräddmjölk till glass

  1. Koka upp grädde och mjölk med ekchipsen och vaniljstängerna.
  2. Låt sedan stå i kylskåp över natten.

Dag 2:

Glass

  1. Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Blanda ihop äggen med gräddmjölken och värm upp smeten till 84°.
  3. Låt svalna, sila av och kör i glassmaskin.

Fattiga riddare

  1. Stek briochen i rikligt med smör.
  2. Vänd ner de nystekta skivorna i kanelsockret så att det fastnar rikligt på båda sidorna.
  3. Servera varma ihop med vaniljglass.

Inspiration

Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden

Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.