Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Croissanter är i grunden en fransk version av giffel och har en slående likhet med vissa typer av sådana. Servera croissanterna naturella eller med sylt och goda ostar. En riktig fransk klassiker!
Ingredienser
50 g färsk Kron Jäst för matbröd
2,5 dl fingervarmt vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
7-8 dl vetemjöl special
150 g kallt smör
1 vispat ägg till pensling
Vi rekommenderar
Inspiration
Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden
Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.
Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten, 37°.
Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt ägg, salt, socker och nästan allt mjöl, arbeta till en smidig deg.
Kavla ut den ojästa degen till en 30 x 30 cm stor platta.
Hyvla smöret i tunna skivor och fördela jämnt över halva degen.
Vik över den andra halvan.
Kavla åter ut degen till en 30 x 30 cm platta.
Mjöla lätt om det behövs och fortsätt att vika och kavla totalt ca fem gånger.
Det är denna process som ger croissanterna det fina inkråmet, och gör dem så luftiga och frasiga.
Kavla till sist ut degen med formen ca 30 x 30 cm.
Skär först i åtta rutor och därefter i 16 trekanter, rulla ihop varje trekant och böj ändarna inåt så att de får formen av en halvmåne.
Lägg dem på plåt och låt jäsa ca 40 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225° i ca 15 minuter mitt i ugnen.
Vi rekommenderar
Inspiration
Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden
Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.