Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Enkel och god tårta som med fördel går att göra långt i förväg och passar året om. Det går jättebra att byta ut bären till det man gillar bäst eller som passar årstiden. Gör den till din egen favorit.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tårtbotten
200 g mixade kakor eller digestivekex
80 g smör, smält
20 g kokosflingor
Rabarber- och jordgubbskompott
200 g jordgubbar + 200 g rabarber (alt. 400 g rabarber)
3 dl socker
1 st vaniljstång
2 msk kokosflingor
6 st äggulor
2 dl socker
5 dl grädde
1 dl yoghurt naturell
Tillagning
Tårtbotten
Mixa kakor och kokosflingor till en smulig massa och häll sedan på smält smör.
Fördela i en form som är 20-24 cm med löstagbar botten.
Rabarber- och jordgubbskompott
Koka ihop rabarber, jordgubbar och kokosflingor med socker och vaniljstång. Låt kallna helt.
Vispa äggulorna och sockret i ett hett vattenbad tills det är tjockt och fluffigt. Låt kallna något.
Blanda med rabarber- och jordgubbskompotten. Låt kallna helt.
Vispa grädden löst och blanda i yoghurten.
Vänd sedan ner rabarber- och jordgubbskompotten.
Fördela fyllningen på kakbotten och frys i ett par timmar innan servering.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.