Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Gnocchi med bakad kål

Recept skrivet av
Mattias Bosta
Gnocchi med bakad kål, stekt svartkål och Bredsjö hårdost.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Gnocchi

  • 4 kg potatis
  • 6-8 dl vetemjöl 
  • Salt
  • 6 st ägg
  • 1 påse svartkål (strimlad)
  • 2 askar champinjoner (kvartade)

Rostad spetskålscrème
  • 4 st spetskålshuvuden
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g smör
  • 1 st citron
  • Salt efter smak

Tillagning

Gnocchi

  1. Koka potatisen med skal. Skala denna och pressa.
  2. Blanda i ägg och salt och lite mjöl i taget.
  3. Smeten/degen ska precis sluta klibba mot fingrarna.
  4. Rulla ut i 2 cm tjocka rullar och skär med kniv eller degskrapa i 2 cm långa ”kuddar” och lägg på mjölad plåt så de inte klibbar ihop.
  5. Koka i saltat vatten, tills kuddarna flyter upp.
  6. Stek gnocchin i rikligt med smör tills gyllen bruna. Stek svartkålen och champinjonerna separat.

Rostad spetskålscrème

  1. Dela spetskålen i kvartar och rosta med salt och olja i ugn på 195° tills kålen fått rejält med färg.
  2. Dela ner hälften av kålen och koka med grädde och smör tills grädden reducerat ner.
  3. Mixa och smaksätt med salt och citron.
  4. Riv osten över vid servering.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.