Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Golden soup in a jar

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Gyllene och värmande kryddig pumpasoppa som hälls upp på glasburk. Vacker och färgglad servering som säkerställer att de ingående grönsakerna behåller sin maximala vitaminhalt!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Soppa

  • 2 butternutpumpa, Okido eller 500 g muscatpumpa
  • 2 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 knippe färska örter, t.ex. timjan eller rosmarin
  • 3 tsk gurkmeja
  • 6 krm cayennepeppar
  • 2 cm riven färsk ingefära
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 2 burk kokosmjölk
  • salt
  • smör och olja till stekning och till ugnen

Tillbehör

  • 8 dl gröna ärter
  • 2 polkabeta
  • 2 gul beta
  • ärtskott
  • 2 dl saltade cashewnötter

Tips:

Servera soppan i glasburkar och sätt gärna ett lock på. Eller preppa burkarna och häll på soppan vid bordet. Soppan kan även serveras i stora keramikskålar tillsammans med glutenfritt vitlöksbröd.

Om du vill kan du rosta pumpakärnorna i ugnen på 175° med lite olja tills de börjar få lite färg. Strö sedan över salt.

Tillagning

Soppa

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela pumpan på mitten och tag ur kärnorna. Ringla lite olja över pumpahalvorna och sätt in dem i ugnen i ca 20-25 minuter tills de är mjuka.
  3. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i en kastrull i lite olja.
  4. Skeda ur köttet ur pumpan och lägg det i kastrullen. Lägg i alla kryddorna och häll på buljongen.
  5. Häll till sist i kokosmjölken och mixa soppan med en mixerstav och koka upp.
  6. Smaka av med salt.

Vid servering

  1. Värm ärterna. Skala och svarva betorna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i betorna. Häll av vattnet.
  3. Lägg ärterna och de svarvade grönsakerna i glasburkar.
  4. Toppa med ärtskott och häll i soppan.
  5. Strö över cashewnötter.

Tips:

Servera soppan i glasburkar och sätt gärna ett lock på. Eller preppa burkarna och häll på soppan vid bordet. Soppan kan även serveras i stora keramikskålar tillsammans med glutenfritt vitlöksbröd.

Om du vill kan du rosta pumpakärnorna i ugnen på 175° med lite olja tills de börjar få lite färg. Strö sedan över salt.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader