Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Gravad skrei med rökt forellrom, picklad senap, dill och kärnmjölksvinägrett.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Gravad skrei
400 g filé
2 msk salt
2 msk socker
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk svartpeppar
Rökt rom
Picklad senap
50 g gula senapsfrön
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Dill
Dillolja
½ knippe dill
50 g bladspenat
4 dl matolja
1 tsk salt
Torkad dill
Kärnmjölksvinägrett
2 dl kärnmjölk
1 dl dillolja
2 ostron
salt
Tabasco
Syltad fänkål
150 g fänkål
1 dl citronjuice
1 dl vatten
1 dl socker
Dillstjälkar (delade på längden)
Plockad dill
Tillagning
Gravad skrei
Putsa filén.
Rosta fänkålsfrön och peppar.
Mixa i kryddkvarn och blanda med salt och socker.
Grava torsken 1 dygn.
Torka av överblivna gravmassan, plasta och frys under press.
Skiva stora skivor och lägg upp på tallriken.
Rökt rom
Rök rommen med rökpistol 3x30 minuter.
Picklad senap
Koka senapskornen i lättsaltat vatten i 10 minuter.
Sila av vattnet och sjud senapskornen i 1-2-3 lagen i 10 minuter.
Lyft av från värmen och låt ligga och dra under lock i 1 timme.
Dill
Mixa alla ingredienser i thermomixer på 60° i 4 minuter.
Sila genom superbag i kylen.
Torkad dill
Torka på 40° tills torrt.
Mixa till pulver.
Kärnmjölksvinägrett
Häng av kärnmjölken i kaffefilter i 15 minuter.
Öppna ostronen och mixa med kärnmjölken.
Blanda i dilloljan.
Smaka av med salt och Tabasco.
Syltad fänkål
Dela ner fänkålen i mindre osymmetriska bitar.
Koka upp citron, socker och vatten.
Sylta fänkålen.
Bottna tallriken med fänkål, dillstjälkar och plockad dill.