Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Grillad laxburgare toppad med apelsindressing, apelsinfiléer och grönkål.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
10 tinade laxburgare
Grönkålsblad 3 x 200 g
Apelsin 3 st
Olivolja 0,5 dl
Rödlök 1 st
Bifftomat 300 gr
Premium majonnäs 5 dl
Valfria hamburgerbröd 10 st
Tillagning
Grönkål och apelsin: Skär ut tunna filéer av 1 apelsin. Blanda pressad apelsinjuice från 2 apelsiner med lika delar olivolja. Plocka grönkålsbladen och strimla, blanda med apelsinfiléer och apelsindressing. Skiva rödlök och tomat.
Apelsinmajonnäs: Blanda majonnäs med apelsinjuice och apelsinzest.
Laxburgaren: Värm upp grillpanna eller grill på hög värme. Pensla laxburgarna med neutral olja och salta & peppra. Grilla laxburgaren 1– 2 minuter på ena sidan beroende på viken kärna du vill ha och grilla sedan den andra sidan 30 sek. Värm hamburgerbröd på grillen. Sätt ihop laxburgaren i brödet med apelsinmajonnäs i botten, sedan grönkålsblandningen, laxburgaren, tomat, rödlök. Toppa burgaren med lite extra dressing.
Vi rekommenderar
Recept
Laxburgare med asiatisk kräftröra
Saftig och naturell laxburgare, grillad och serverad med en asiatisk kräftröra med chili, soja, ingefära och koriander.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.