Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Grön sparris med parmesancrème

Recept skrivet av
Lennart Roslund
Den här förrätten är som en gotländsk tapas. Gotländsk sparris är bland det bästa från Gotland. De torkade oliverna och serranon ger rätten en tapas-koppling.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 60 gröna sparrisar

Parmesancrème

  • 5 dl crème fraîche
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesan

Torkad serrano

  • 10 skivor serranoskinka

Torkade svarta oliver

  • kärnfria svarta oliver

Garnering

  • färska örter

Tillagning

Parmesancrème

  1. Koka upp crème fraîche och grädde.
  2. Lägg ned den rivna parmesanen och rör tills den smälter.
  3. Låt den inte koka för då finns risken att den delar sig.

Torkad serrano

  1. Skär Serranoskinkan i brunoise.
  2. Lägg på en plåt och torka i ugnen på 100° ca 1 timme tills den blivit krispig.

Torkade svarta oliver

  1. Lägg oliverna på en plåt och torka dem i ugnen på 100° i ca
    1 timme.
  2. Mixa dem sedan till smulor.

Sparris

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull.
  2. Lägg ned sparrisen och sjud den mjuk i ca 2 minuter, men låt den behålla sin krispighet.
  3. Servera genast med tillbehören.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader