Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Den här förrätten är som en gotländsk tapas. Gotländsk sparris är bland det bästa från Gotland. De torkade oliverna och serranon ger rätten en tapas-koppling.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
60 gröna sparrisar
Parmesancrème
5 dl crème fraîche
2,5 dl grädde
2 dl riven parmesan
Torkad serrano
10 skivor serranoskinka
Torkade svarta oliver
kärnfria svarta oliver
Garnering
färska örter
Tillagning
Parmesancrème
Koka upp crème fraîche och grädde.
Lägg ned den rivna parmesanen och rör tills den smälter.
Låt den inte koka för då finns risken att den delar sig.
Torkad serrano
Skär Serranoskinkan i brunoise.
Lägg på en plåt och torka i ugnen på 100° ca 1 timme tills den blivit krispig.
Torkade svarta oliver
Lägg oliverna på en plåt och torka dem i ugnen på 100° i ca 1 timme.
Mixa dem sedan till smulor.
Sparris
Koka upp vatten och salt i en kastrull.
Lägg ned sparrisen och sjud den mjuk i ca 2 minuter, men låt den behålla sin krispighet.
Servera genast med tillbehören.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.