Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Härlig grön sparrissoppa med pocherat ägg, gräslök och solrosfrön.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
4 st ägg
1 dl solrosfrön
100 g gräslök
1 dl matolja
500 gram grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
1 nypa salt
1 nypa peppar
Garnityr
Turkisk yoghurt
Gräslöksolja
Sparrisknoppar
Vi rekommenderar
Inspiration
Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers
Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
Koka upp en kastrull med vatten. Rör om med en visp så vattnet rörs om till en virvel. Knäck ägget försiktigt i vattnet och låt sjuda i ca 3 min. Ta upp ägget och låt rinna av på hushållspapper tills servering.
Värm oljan till 60º. Slå oljan över gräslöken i en mixer och mixa i 5 min, sila. Spara till serveringen.
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet. Kyl sparrisen i isbad.
Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samtgen grädden och koka upp
Lägg sedan sparrisen i mixer (utom knopparna som skall vara garnityr). Mixa sedan i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med ägget i botten samt sparrisknopparna som garnityr. Toppa med yoghurten och gräslöksolja.
Vi rekommenderar
Inspiration
Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers
Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.