Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Gulärtsbowl med rostad rödbeta

Recept skrivet av
Svenska Kocklandslaget
Gulärtsbowl med rostad rödbeta, bakad morot och picklad kålrabbi.

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer

Bas

  • 2 dl gula ärtor 
  • 0,5 dl solroskärnor 
  • 0,5 dl pumpakärnor  

Dressing

  • 1 dl olja  
  • 50 g persilja 
  • 1 st citron  
  • salt 
  • peppar 

Picklad kålrabbi

  • 1 st kålrabbi 
  • 0,5 dl ättika 
  • 1 dl socker 
  • 1 dl vatten 

Grönt

  • 0,5 hv rotselleri 
  • 2 st morot  
  • 2 st rödbeta 
  • 0,5 hv spetskål 
  • 50 g krasse 

Citronmajonnäs

  • 50 g kikärtspad 
  • 2 dl olja 
  • 3 msk citron 
  • Salt 

 

 

Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Tillagning

  1. Koka ärtorna tills de blir mjuka i lättsaltat vatten. Rosta fröerna i ugnen på 150° i 8min. Mixa olja, persilja och citronzest till det blir slätt. Blanda sedan allt och använd som bas i tallriken.  
  2. Hyvla kålrabbin tunt. Koka sedan upp lagen och lägg ner kålrabbin i den. Låt svalna.  
  3. Plocka ner bladen och blanchera i cirka fyra minuter i saltat vatten. Skär sedan ner bladen och blanda med krasse.  
  4. Skär rotselleri, morot och rödbeta i minde bitar. Baka i ugnen på 150°C i cirka 20 minuter eller tills de har mjuknat.  Mixa salt och kikärtsspad och montera försiktigt ner olja till en emolution. Smaka av med citron och eventuellt mer salt.  

 

Inspiration

Ludwig Tjörnemos take away-tips

”Det finns så många klimatsmarta, praktiska och snyggt designade take away-förpackningar att välja mellan nu. Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take away och vad som kan samsas i samma förpackning, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile. 

Köp ingredienserna från receptet

simpleimage
688259 - GO GREEN - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
070730 - F&G M/S - Italien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
642546 - LINDBLOM - Litauen - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
572990 - KUNG MARKATTA - Nederländerna - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader