Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En härlig vegansk guldkräm på havregrädde med jordgubbskross och rostat havre.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tid 30 min
Guldkräm
1 liter iMat havregrädde
150 g agavesirap
5 g agar agar
20 g färsk gurkmeja (2 g torkad)
1 hel lime, pressad
2 krm havssalt
½ tsk vaniljgranulat
Jordgubbskross
500 g frysta jordgubbar
20 g chiafrö
100 g agavesirap
Rostat havre
50 g havregryn av bra kvalitet med lite kross
10 g agavesirap
1 nypa havssalt
Vi rekommenderar
Inspiration
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Koka upp och låt koka i 3 minuter under omrörning.
Häll upp i serveringsformar eller en större behållare.
Jordgubbskross
Lägg allt i en blandare med vinge tillsatt.
Kör runt tills jordgubbarna har krossats men är fortfarande frysta.
Ta ut och låt stå minst 1 h på bänk om de ska serveras samma dag. Annars blir det bäst resultat dagen efter. Kör man med tinade jordgubbar blir det mos/sås av det, vilket också funkar.
Rostat havre
Kör allt långsamt i en stekpanna tills det är ljust gyllenbrunt.
Lägg upp på tallrik och låt stelna.
Anrätta enligt bild och servera direkt.
Vi rekommenderar
Inspiration
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.