Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Marsipantårta med fruktfyllning, vaniljkräm och gräddmousse.
Ingredienser
Receptet ger: 1 tårta (ca 24 cm i diameter)
1 tårtanslag 24 cm
Ca 200 g fruktfyllning hallon
Ca 3 dl vaniljkräm
Ca 5 dl vispad grädde, gärna kombinerad med Gräddmousse Neutral för bättre stabilitet.
Ca 450 g kavlingsmarsipan
Vaniljkräm
1 påse Vaniljsås 650g
8 dl vatten
2 dl mjölk 3%
Gräddmousse, grundrecept
200 g moussepulver vispas med 200 g vatten, 25-30 grader
Blanda/vispa i 1000 g lättvispad grädde och montera omgående.
Tillagning
Dela anslaget i tre delar.
Stryk hallonfyllning på den första anslagsdelen.
Lägg på en anslagsdel och stryk på vaniljkräm.
Vispa grädden med Gräddmousse Neutral och stryk på tårtan. Smaksätt gärna med Äkta Vaniljsocker Eko.
Stryk grädden så det blir en höjd på mitten av tårtan och stryk även kanterna.
Kavla marsipanen till 2-3 mm tjocklek och lägg över tårtan. Jämna till och skär bort överbliven marsipan.
Dekorera valfritt. Ska tårtan se ut som en pumpa kan man göra en ”knopp” till tårtan med hjälp av Grön kavlingsmarsipan.
Pudra ev. med florsocker.
Vispad grädde med Gräddmousse Neutral
Blanda 120 g gräddmousse tillsammans med 120 g vatten 25-30 grader.
Blanda sedan i 1000 g vispad grädde och stryk omgående på tårtan. Att blanda i gräddmousse i grädden ger extra snyggt skurna bitar med stabilitet!
TIPS!
För att undvika att grädden ”äter sig igenom” marsipanen vid förvaring kan undersidan av marsipanen strykas med ett tunt lager smörkräm innan den läggs på tårtan.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.