Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hängmörad Entrecote

Recept skrivet av
Magnus Andersson
Hängmörad Entrecote med 5 timmars vit sparris, ramslöksskum, maltvinägersyrad sparris, vinägersky och hasselbackare.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Entrecote

Vinägersky
  • 300 g hackad rödlök
  • 1 st hackad solovitlök
  • 20 g backtimjan
  • 1 lagerblad
  • ca 1 dl ekfatslagrad vinäger
  • 3 liter kalvfond

5 timmars sparris

  • Ett gäng vita sparrisar AAA
  • Smör
  • Salt
Ramslöksskum
  • 8 st äggula
  • 2 citroner - juice
  • 500 g smör, skirat
  • 3 msk grädde
  • 30 g ramslök
  • 3 msk olja
  • Salt
Hasselbackspotatis a la Ekengren
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Tillagning

Entrecote

  1. Stycka entrecoten i ordentliga bitar och stek medium med bra stekyta
  2. Gärna tillsammans med en bit vitlök, backtimjan en klick smör mot slutet som du öser över köttet
  3. Salta och peppra

Vinägersky

  1. Fräs lök, vitlök, och kryddor i olja
  2. Tillsätt vinäger och fond
  3. Koka försiktigt till bra smak. Red av. Smaka av med sött och salt

5 timmars sparris

  1. Skala sparrisarna och ansa roten 
  2. Lägg i en form och hyvla rikligt med smör över 
  3. Salta och täck med aluminiumfolie. Gör några hål i folien och kör i ugnen 90º i 5 timmar

Ramslöksskum

  1. Vispa äggula och citron i kastrull på medelvärme tills ett fluffigt skum
  2. Häll i det skirade smöret och vispa hela tiden tills man får ett fint smörskum
  3. Mixa ramslöken med oljan till en pasta
  4. Tillsätt till emulsionen och avsluta med grädden 
  5. Smaka av med salt och häll upp i en  sifon
  6. Ladda med två patroner. Förvara sifonen varmt 40-50°

Hasselbackspotatis a la Ekengren

  1. Skär potatisen i fina skivor nästan hela vägen igenom
  2. Lägg potatisen i isvatten i 30 minuter 
  3. Lägg direkt ner i en nästan kokande lag av 2 liter vatten, 4 dl vinäger, 1,5 dl salt 
  4. Håll lagen med potatisarna varm men inte kokande  i 1 ½ timme 
  5. Direkt efter detta i isvatten igen minst 1 timme. Fritera 170º ca 15 minuter

Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Artiklar ur receptet

simpleimage
271662 - M/S PREMIUM - Sverige - Kylt
306,20 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
072033 - F&G M/S - Peru - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
412882 - MARTIN&SERVERA - Danmark - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
100109 - F&G M/S - Israel - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader