Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Morotscrème med havtornsglass och tarteletter med chokladganache.
Ingredienser
Glass
2 dl sockerlag, 50/50 vatten/socker
1 dl havtornspuré, passerad
1 msk glykos
1 msk torrt vitt vin
Chokladganache
1 dl vispgrädde
100 g choklad 70% Valrhona Guanaja
vaniljsocker
10 st små söta tarteletter
flingsalt
Morotskräm
1 dl morotspuré
2 msk turkisk yoghurt
1 msk fast honung
salt
Rostad valnötshonung
50 g valnötter
½ dl honung
Vi rekommenderar
Inspiration
Konst och husmanskonst i Borstahusen
Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.
Tillsätt glykos och frys i pacojetbägare, alternativt kör i glassmaskin.
Chokladganache
Koka upp vispgrädde och vaniljsocker.
Slå över chokladen, mixa slätt och dela upp i tarteletterna, ställ i kyl.
Strö över ett par flingor salt vid servering.
Morotskräm
Blanda samman till en slät kräm som breds ut på tallriken vid servering.
Rostad valnötshonung
Rosta valnötskärnor i torr het panna, tills de får en mörk rostad färg och doft.
Värm honung av fin och flytande sort. Krossa valnötterna grovt och tillsätt honungen.
Dra av värmen och låt stå i rumstemperatur.
Vi rekommenderar
Inspiration
Konst och husmanskonst i Borstahusen
Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.