Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Anka serverad med jordärtskockschips, jordärtskockssky och jordärtskockspuré.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer Anka
2 ankor
4 äpplen
8 plommon
Salt
Peppar
Jordärtskockschips
10 jordärtskockor
Olja
Salt
Jordärtskockssky
1/2 gul lök
125 g champinjoner
2 msk havtorn
20 g timjan
1 kg jordärtskockor
1 liter kycklingfond
Matolja
Jordärtskockspuré
10 jordärtskockor
200 g smör
Salt
Citronjuice
Artiklar ur receptet
534123, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
347450, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Anka
Med en brännare eller gasspis, elda fågeln ordentligt.
Skär bort huvud, vingar, fötter och rensa, lägg i vatten tillsammans med hjärtat och kyl över natten.
Dagen efter, koka allt i nytt saltvatten och skumma av under tiden, ca 2 timmar.
Skär äpplena i klyftor och dela plommonen i kvartar.
Massera ankan med salt och peppar, både invändigt och utanpå, fyll fågeln med frukten och sy ihop.
Värm ugnen till 220°C. Lägg ankan på galler och rosta i ugnen i ca 10-15 minuter, ha ett bleck under för att samla upp fettet.
Sänk temperaturen i ugnen till 90°C och kör in en termometer i ankan, baka till 58°C, ös med ankfonden under tiden.
Jordärtskockschips
Värm oljan till 150°C.
Rensa, tvätta och skiva jordärtskockorna.
Fritera skivorna ljusbruna.
Jordärtskockssky
Råsafta jordärtskockan och sila genom en finmaskig sil.
Rosta gul lök, champinjoner, timjan och havtorn i oljan.
Tillsätt jordärtskocksjuicen och kycklingfonden, reducera.
Smaka av och red av såsen med maizena vid behov.
Jordärtskockspuré
Skala jordärtskockorna och hacka över den grovt.
Bryn smör i en lite större kastrull än som behövs.
När smöret är brynt, tillsätt jordärtskockorna och koka under lock på lägsta möjliga värme i ca 20 minuter.
Mixa jordärtskockorna och smaka av med salt och citronjuice.
Artiklar ur receptet
534123, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
347450, VIKING FÅGEL, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Inspiration
Falkenberg Strandbad - granne med havet
Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.