Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Hönsfärsburgare med krispsallad, silverlök, dragondressing, plommontomater och inlagd gurka

Recept skrivet av
Kronfågel
Äntligen kan Kronfågel i samarbete med Martin & Servera presentera en nyhet gjord på hönskött – en fantastiskt god och smakrik hönsfärsburgare. Denna burgare görs på köttet från värphöns, en råvara som annars inte tas tillvara fullt ut. Men nu blir det ändring på det och vi kan nu njuta av en klimatsmart och hälsosam hönsfärsburgare. En burgare god i dubbel bemärkelse.

Ingredienser

Recept för 10 respektive 100 portioner

  • Hönsfärsburgare 10 st, 100 st
  • Hamburgerbröd 10 st, 100 st
  • Krispsalladsblad 10–20 st, 100–200 st
  • Silverlök 200 g, 2 kg
  • Majonnäs 2,5 dl, 2,5 liter
  • Dijonsenap 30 g, 300 g
  • Hackad färsk dragon 30 g, 200 g
  • Plommontomater ca 300 g, ca 2,5 kg
  • Skivad inlagd gurka 400 g, 4 kg
  • Salt och peppar
simpleimage
292488 - KRONFÅGEL - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Tillaga burgarna enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Rosta brödet.
  3. Blanda en dressing på majonnäs, dragon och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj salladen och skiva tomaterna.
  5. Skala och skiva löken tunt på mandolin eller Hälldemaskin. Lägg den skivade löken i isvatten och låt ligga tills den ska serveras, max 8 timmar.
  6. Arrangera burgarna med dressing på brödet, salladsblad, tomat och hönsfärsburgare. Sedan gurka och lök och lite dressing på toppbrödet också. Sätt ihop och servera direkt.

simpleimage
292488 - KRONFÅGEL - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Artiklar ur receptet

simpleimage
457895 - MARTIN&SERVERA - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
473413 - M/S PREMIUM - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
106617 - MARTIN&SERVERA - Sverige - Torrt
139,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
439893 - MARTIN&SERVERA - Storbritannien - Torrt
75,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer

Nyhet

Ny burgare räddar kött från värphöns

Kronfågel har, i samarbete med Martin & Servera, tagit fram en ny, ekologisk hönsfärsburgare. Idén föddes i ett tv-program i höstas och har sedan utvecklats med syftet att rädda det värphönskött som ofta går till djurfoder eller inte används alls.
Inspiration

Samarbete för hållbar mat: Ta tillvara värphönsen

En idé och två samarbetspartners med samma fokus: Bidra till minskat matsvinn. Nu lanserar Kronfågel, i samarbete med Martin & Servera, den ekologiska hönsfärsburgaren.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader