Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Iransk Abgoosht med Mast va Khiar
Abgoosht är en kikärtsgryta som ursprungligen tillagas med lammstek som bräseras i grytan under 2 timmars tid.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tidsåtgång: 2 tim
Abgoosht
600 g kikärtor, blötlagda
400 g tomat, tärnade
200 g gul lök, hackad
50 g vitlök, tärnad
200 g tärnad potatis
6 msk chilisås
6 st limo amani eller lime, rivet skal
1 liter grönsaksbuljong
salt, peppar, gurkmeja och lagerblad
3 msk risgryn, blötlagda
Mast va Khiar
1 kg yoghurt
300 g gurka, riven
150 g gul lök, riven
1 msk mynta, torkad
150 g sweet chili sauce
salt och peppar
Till servering
1100 g järpe provencale 40 g
nybakat bröd
rädisor
färsk basilika
Tillagning
Abgoosht (kikärtsgryta)
Koka upp kikärtor, tomat, lök, vitlök, potatis, chilisås, limo amani eller limeskal i buljongen tillsammans med alla kryddor.
Fyll eventuellt på med mer buljong så att det täcker grönsakerna, låt sjuda i ca 15 minuter.
Tillsätt riset och låt koka ytterligare ca 30 minuter.
Mast va Khiar (kall yoghurtsås)
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Järpar och servering
Tillaga järparna enligt anvisning på förpackningen.
Servera grytan tillsammans med järpar, nybakat bröd, rädisor, färsk basilika och Mast va Khiar.
Utvalda ingredienser från receptet
165373, FELIX, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg