Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer

  • 400 g blandfärs
  • 2 st gul lök, små
  • 1 st King Solo vitlök
  • 1 dl grädde
  • 10 st svartpepparkorn
  • 10 st grönpepparkorn
  • 5 st enbär, torkade
  • 1 msk ströbröd
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • Janssons Frestelse
  • Gräddsås
  • Pressgurka
  • Lingon

Tillagning

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Krossa enbär, svart- och grönpeppar i en mortel till en grov kryddblandning.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke till en homogen smet.
  4. Forma köttbullarna med hjälp av en sked för att få dem så jämna i storleken möjligt.
  5. Bryn smör i en stekpanna och stek köttbullarna gyllene.
  6. Om ytterligare hetta önskas så är det bara att peppra lite extra utav kryddblandningen på köttbullarna efter stekning också.
  7. Servera köttbullarna varma direkt från stekpannan för optimal upplevelse. 

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader