Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Bjud dina gäster på en kaffe tonic! Baristan Linnea Vannesjö baserar sin kaffe tonic på ett cold brew-koncentrat som framhäver kaffebönans naturliga smaker. Hon använder helst ett kaffe på 100 procent arabicabönor - för ett mer uppfriskande resultat.
Blanda kaffe och vatten i en tillbringare. Ställ in i kylen ca 5 timmar.
Sila kaffet genom en finmaskig sil och filtrera sedan genom ett kaffefilter. Förvara i kylskåp.
Till 1 glas
Fyll ett glas med is och lägg i 1 apelsinskiva.
Häll över tonic water och häll därefter försiktigt över cold brew-koncentratet så att det bildas två lager i glaset.
Servera genast.
Tips!
Gör en större mängd cold brew-koncentrat, säg ½ liter, och ha ståendes i kylen (det håller minst en halv vecka). Det är en perfekt bas till flera olika drycker.
Det kan vara världens enklaste efterrätt (eller i alla fall Italiens). Vi pratar om den italienska desserten affogato som betyder ”dränkt”. För det är exakt vad som sker med en kula vaniljglass när du häller nybryggd espresso ovanpå. Så enkelt och så gott!
Många föredrar en växtdryck i kaffet i stället för mjölk. Men vilken blir bäst i en vegansk cappuccino? Baristan Linnea Vannesjö tipsar om vad som är viktigt att tänka på och ger recept på sin veganska cappuccino baserad på en fruktig och nötig espresso.
Arvid Nordquists espressoblends består av 100 procent arabicabönor av högsta kvalitet. De har ett brett spektra av smaknyanser, rik arom och fruktig karaktär. För Arvid Nordquists är en god och smakrik espresso viktigt – lika viktigt som att hålla människa och miljö i fokus.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.