Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Klimatsmart pannbiff med dillyoghurt och varm sallad på rostade tomater, äpple och matvete.
Ingredienser
Lagom åt:
100 personer
10 kg mager nötfärs
4 l kokta röda linser
3,5 dl maizena
20 st ägg
salt och peppar
Energi 1 port
Energi 245 kcal Protein 23 g Fett 10,5 g Mättade fettsyror 6,7 g Kolhydrater 4 g Fibrer 3 g C-vitamin 0 mg Folat 27 mcg Järn 2,8 mg Zink 5,5 mg
Dillyoghurt
1000 g dill
1 l olivolja
5000 g yoghurt av grekisk typ
citronsaft
Salt, vitpeppar från kvarn
Energi 1 port
Energi 15 kcal
Protein 0 g
Fett 1,1 g
Mättade fettsyror 0,2 g
Kolhydrater 1 g
Fibrer 0 g
C-vitamin 7 mg
Folat 4 mcg
Järn 0,3 mg
Zink 0,2 mg
Tillagning
Mixa linser, ägg, salt, peppar och majsena i en mixer.
Blanda med nötfärsen till en jämn smet.
Forma till pannbiffar 100g/st.
Bryn dem på stekbord eller i panna.
Kör färdigt i 180° ugn till en innertemperatur på 75°.
Dillyoghurt
Mixa dill, gärna krondill, med olivolja tills den blir slät.
Blanda ner dillmixen i yoghurten och smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft.
Artiklar ur receptet
Hållbara Val
507871, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
237446, SALTÅ KVARN, Turkiet
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
137497, F&G M/S, Italien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
373282, ARLA KÖKET, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)