Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
I härlig miljö vid Mälarens strand ligger Krägga herrgård som serverar klassiskt julbord med nytänk. I köket jobbar ett inarbetat team under ledning av köksmästare Martin Andreasson.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 10 minuter.
Blanda sirap, socker och vatten i en kastrull. Låt koka under omrörning till 117°.
Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i sockerlagen.
Häll över sockerlagen i en bakmaskin och vispa i ca 10 minuter, tills lagen är vit och fluffig. Går även bra att hälla i lite karamellfärg eller pepparmyntsolja.
Häll marshmallow-massan på ett bakplåtspapper med florsocker, platta till, låt stelna och skär sedan i bitar.
Skruvar: Vill ni göra skruvar så spritsa ut längder på bakplåtspapper med florsocker på, lägg ihop 3 längder, tvinna ihop och fäst med en tandpetare i var ände.
Låt ligga i några timmar och klipp sedan i bitar!
Vi rekommenderar
Inspiration
Traditionellt julbord på Krägga
I härlig miljö vid Mälarens strand ligger Krägga herrgård som serverar klassiskt julbord med nytänk. I köket jobbar ett inarbetat team under ledning av köksmästare Martin Andreasson.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.