Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Kungsmussling med jordärtskocks/misopuré och ramslökskapris.
Ingredienser
Lagom åt: 4 personer
4 st kungsmussling
2 st solovitlök
3 kvistar timjan
2 dl rapsolja
Jordärtskocks/misopuré
8 st jordärtskockor
1 dl havregrädde
2 msk misopasta
Ramslökskapris
1/2 silverlök
1/2 knippe gräslök
2 msk ramslökskapris
1/2 dl rapsolja
Vi rekommenderar
Inspiration
Dahlboms mat & bar: Rockigt och personligt
Öppna restaurang under pandemin? Jo då, det går men det gäller att vara kreativ och flexibel. Möt paret Jonas och Pia som driver Dahlboms mat & bar i Linköping.
Salta och lägg den fina biten i oljan och låt stå i 45 minuter.
Jordärtskocks/misopuré
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg jordärtskockan på en plåt och ringla lite olja över. Salta.
Baka i ugn tills den är helt igenom mjuk.
Pressa ut köttet och koka det med havregädden.
Mixa ihop med misopastan.
Smaka av med salt och lite vit vinäger.
Fritera skalen krispiga i olja.
Ramslökskapris
Hacka silverlöken fint.
Skär gräslöken fint.
Blanda med lagen från kaprisen och rapsolja.
Vi rekommenderar
Inspiration
Dahlboms mat & bar: Rockigt och personligt
Öppna restaurang under pandemin? Jo då, det går men det gäller att vara kreativ och flexibel. Möt paret Jonas och Pia som driver Dahlboms mat & bar i Linköping.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.